Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Modifast

Modifast är en diet med lågt kaloriinnehåll som är specialanpassad för dig som vill uppnå viktminskning eller bibehålla din nuvarande vikt.

Produkten fungerar som måltidsersättning och minskar ditt energiintag samtidigt som din kropp får alla näringsämnen den behöver och håller en sund balans mellan fett, kolhydrater och protein.

Välj bland soppor och bars från Modifast som är enkla att ersätta en eller flera måltider med för att nå dina mål på ett hälsosamt sätt.

Modifast finns i flera goda smaker så att du enkelt hittar en sort som passar dig och din resa mot viktminskning.

Tänk på att Modifast inte är ett alternativ till motion och sund kosthållning utan mer som ett komplement när du vill komma igång snabbt eller hålla dina resultat över tid.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
13 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 13
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
bars
gå ner i vikt
måltidsersättning
träningsredskap
bars 1
gå ner i vikt 12
måltidsersättning 13
träningsredskap 1
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
pulver
pulver 3
Visa alla
Visa färre

Hur mycket kan man gå ner med Modifast?

Hur mycket man kommer gå ner i vikt under en LCD-diet är väldigt individuellt och påverkas av flera faktorer. Förutom längden på behandlingen inverkar även ursprungsvikt, ålder, kön och mängden fysisk aktivitet. Forskningsstudier visar att snittet på viktnedgång är 1-2 kg per vecka med en strikt LCD-kur. Ofta går man ner mer i vikt under den fösta veckan. 

Under tiden som dieten pågår ersätts vätskeförlusten med en fettförlust medan vätskebalansen återställs något. Ibland kommer man till viktplatåer där man står stilla några dagar innan viktminskningen fortsätter. Det är ett vanligt fenomen men orsakerna kan vara många.

Vanligtvis brukar de flesta som vill gå ner förändra sina befintliga matvanor. Generellt brukar man säga att om man minskar sitt kaloriintag med 500 kcal per dag, går man ner 0,5 kg i vikt per vecka. 

Har man en större övervikt och vill få till en snabbare viktminsking kan man alltså välja att ersätta samtliga måltider med Modifast kostersättningar. En dag med Modifast ger mellan 800-900 kcal och energiunderskottet kommer då bli större än när man endast förändrar sina matvanor.


Kombinera Modifast med vanlig mat

När man vill kontrollera sin vikt eller gå ner i vikt men i ett långsammare tempo, går det utmärkt att kombinera Modifast med vanliga matmåltider. Man kan exempelvis byta ut enstaka måltider, eller byta ut vissa mål för att sedan eventuellt övergå till enbart Modifast LCD kostersättning under en period. 

Börja med att byta ut det huvudmål som du kommer att sakna minst mot antingen en påse Modifast LCD kostersättning, en flaska Modifast RTD eller två Modifast bars. Under denna period blir det totalt en Modifast-måltid, två vanliga huvudmål och ett mellanmål per dag. Ju bättre sammansatta matmåltiderna är, ju lättare är det att äta lagom och inte känna hunger eller sug mellan måltiderna.

Efter en tid kan man fortsätta med att byta ut ytterligare ett huvudmål mot kost- eller måltidsersättning. Det går alldeles utmärkt att variera vilket huvudmål man väljer från dag till dag.

Efter ytterligare en tid kan man byta ut det sista huvudmålet och ett mindre mål mot Modifast. När all vanlig mat ersätts ska man endast använda Modifast LCD kostersättning, dock längst i 3 veckor. 4 påsar per dag ger näringsmässigt komplett ersättning för all vanlig mat.

Efter 3 veckor är det dags att återintroducera sunda matmåltider och etablera nya vanor som bibehåller din nya vikt. Du kan följa Modifast-metoden där en måltid återintroduceras i taget under 4 veckor.


Hur påverkas förbränningen av Modifast?

Förbränningen förstörs inte av en strikt LCD-diet, däremot minskar energiförbrukningen något.

Anledningen till att energiförbrukningen minskar något är att kroppen får i sig mindre energi än normalt och då minskar energiförbrukningen i proportion till hur mycket man drar ner på maten. Den andra anledningen är att kroppsvikten minskar. Man blir en mindre människa helt enkelt och behöver därför inte lika mycket energi. Det är ju själva poängen med dieten och en av de få nackdelarna med att väga mindre.

Kroppen skruvar ner ämnesomsättningen för att spara på energin. Detta styrs av hormoner och kan ta några veckor för att få full effekt, vilket gör att det inte hinner hända så mycket på en kortare LCD-kur. Denna minskning kan vara ca 10 %, vilket innebär att du kanske gör av med ca 10 % mindre energi än om du inte hade gått på diet.