Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Ashwagandha

Här kan du köpa du kosttillskott med ashwagandha i olika former från MEDS Apotek. Ashwagandha är en ört, även kallad indisk ginseng, som använts inom den indiska läkekonsten ayurveda i över 4000 år. Själva växten i sig är en grön buske med orangea-röda bär som bland annat finns i Indien, Kina och vissa delar av Afrika. Flera delar av busken går att använda men det är dess rötter som man maler ner för att kunna använda som kosttillskott.

Att örten heter ashwagandha härstammar från ordet ashwa som betyder häst på sanskrit. Namnet kommer från att örten sägs göra dig “stark om en häst”. Själva roten på ashwagandha har också en svag, men speciell lukt som påminner om just en häst. Pulvret du köper som kosttillskott luktar inte på samma sätt. Ashwagandha kallas ibland även för Indisk ginseng eller Vinterkörsbär.

Vad är ashwagandha bra för?

Ashwagandha anses öka kroppens motståndskraft vid stress genom att normalisera stresshormonet kortisol. Många upplever även att det har positiva egenskaper vid trötthet och fysisk utmattning. Om du upplever dig trött och stressad är det dock viktigt att du först och främst bryter din stressiga livssituation. Använd endast örten ashwagandha som ett komplement till en hälsosam livsstil.

Ska jag köpa ashwagandha som kapslar eller pulver?

Kosttillskott med ashwagandha kan du köpa som både pulver, kapslar och i flytande form. Du kan också välja att köpa kosttillskott som enbart innehåller ashwagandha eller kombinerade produkter.

Dosering av ashwagandha 

Hur du ska dosera ditt intag av ashwagandha beror på vilken variant du väljer. Den vanliga doseringen av ashwagandhapulver är en tesked om dagen. Om du köper kapslar är den normala dagsdosen en kapsel. Vid behov kan dosen ökas till 3-4 kapslar per dag. Tänk på att inte överskrida rekommenderad dos. 

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
2 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 2
Kampanj 1
Vegan 1
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
glutenfritt
superfood
glutenfritt 1
superfood 2
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
rawpowder
superfruit
rawpowder 1
superfruit 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
glutenfri
vegan
ekologisk 2
glutenfri 1
vegan 1
Visa alla
Visa färre