Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Crearome Sesamolja Kallpressad Eko 500 ml
Eko

Crearome Sesamolja Kallpressad Eko 500 ml

Finns i lager
100 kr
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning

Sesamolja: Sesame oil, Sesamfröoljan är en halvfet härlig olja. Det är en klassisk indisk olja som bland annat används inom ayurveda. Bra till hudvård, baby- och massageolja. Passar även i sololjor.

Kallpressad sesamolja innehåller mycket värdefulla växtsteroler. Suverän till wok-mat och en allmänt god matolja. Används också till olje-pulling (gurgling med olja). Mer information om sesamolja: Sesamväxten är en ettårig ört, som kan bli en halv till två och en halv meter hög. Det är en gammal kulturväxt som har blivit odlad i minst 4 000 år i mellanöstern, Nordafrika och Indien. Numera är sesamväxten en viktig oljeväxt, och odlas i Kina, Indien, Pakistan, Sydamerika samt i afrikanska länder som Sudan och Burkina Faso.

Den är värd att prova vid psoriasis, torra eksem och så kallade ”broken veins”. Man återfinner ofta oljan i nagelbandsprodukter på marknaden. Sesamolja har också lång tradition för användning i solprodukter, då det innehåller ett visst naturligt solskydd. Inom Ayurveda förordar man sesamolja. Beroende på vilken så kallad dosha – kroppstyp – man har, blir man rekommenderad att smörja in huden en till tre gånger i veckan.

Man använder oljan i Ayurvediska massage-, hår- och hudbehandlingar.

Produktfakta
Varumärke
EAN
7330970240711
Förpackningsstorlek
500 ml
Innehåll

Sesamum indicum seed oil.

Ursprungsland: Frankrike.

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 100 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?