Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Leukoplast

Leukoplast har det mesta inom behandling och skydd av sår och skador. De har flera olika sorters förband, tejp och skydd för sår. Mest kända är de kanske för sin Leukoplast, ett enkelt sätt att förebygga skavsår.

Här kan du köpa produkter från Leukoplast!

Över hundra år av innovation

Leukoplast grundades redan 1901 när världens första självhäftande tejp uppfanns. Vävtejpen fästes på huden med zinkoxid och naturgummi och blev en revolutionerande produkt. Några år därefter, 1920, lanserades Leukoplast med den ikoniska röda spolen och skyddskåpan. Succén fortsatte när Leukoplast år 1970 lanserade sina första självhäftande förband.

År 2006 kom nästa generations sterila förband, gjorda av många ultratunna lager, vilket låter huden andas och ökar komforten. 2015 och 2016 kom fler innovationer som en ny, antimikrobiell spole för deras klassiska Leukoplast. Dessutom kom ett fullt transparent förband, speciellt anpassat för att tidigt kunna upptäcka infektioner.

De senaste innovationerna från Leukoplast är deras produkter för känslig hud. Förband som ofta byts riskerar att skada huden, speciellt på äldre och de med känslig hud. Skin Sensitive är en hel serie med de mest använda produkterna från Leukoplast, speciellt anpassade för känslig hud.

Leukoplast för stort och smått

Även om Leukoplast till stor del riktar sig till vården är det många produkter som kan göra stor nytta i hemmet. Deras klassiska tejp används oftast för att hålla förband på plats, men är kanske mest känd som skavsårstejp. Den är uppskattad av såväl atleter som vanligt folk som vill undvika skavsår.

Blå Leukoplast är dessutom vattenfast och den ljusblå Leukoflex är en mer flexibel häfta. Leukosilk är den klassiska tejpen anpassad för känsligare hud. Leukoplast har också sporttejp som bland annat används av atleter och inom rehab. Just plåster och förband är något som Leukoplast har bra koll på, oavsett storlek och användningsområde. En vanlig plåsterrulle bör finnas i varje husapotek för att enkelt kunna plåstra om små sår. För kroppsdelar som är mer utsatta och i rörelse finns elastiska plåster.

För större skador behövs ett större förband som skyddar mot smuts och bakterier. Leukoplast Barrier är ett självhäftande och skyddande förband för större skador som sitter på plats länge. Det är extra lämpligt för större skador och finns också som vattenfast förband.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
27 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
barnplåster
brännskador
förband & bandage
idrottsskador
kompresser
plåster
skavsår & blåsor
stomi
sårvård för djur
barnplåster 2
brännskador 2
förband & bandage 11
idrottsskador 7
kompresser 2
plåster 20
skavsår & blåsor 1
stomi 3
sårvård för djur 1
Visa alla
Visa färre
Djurslag 0
Mina val
hund
häst
katt
hund 2
häst 2
katt 2
Visa alla
Visa färre