Det här är ett särskilt livsmedel
Beskrivning
Lactrase innehåller laktasenzym som spjälkar mjölksocker (laktos) i mindre sockerenheter som kan tas upp i tarmen. Om laktoset inte bryts ned i tarmen så att det kan tas upp i kroppen så bidrar laktoset till gasbildning och obehagskänslor. En engångsdos på 1–2 kapslar Lactrase spjälkar 15–30 g laktos. Ett stort glas mjölk innehåller exempelvis ca 10 g laktos. Engångsdosens storlek beror på laktoshalten i kosten och på den individuella laktoståligheten.
Produktfakta
Förpackningsstorlek
30 styck laktasenzym
Dosering & Användning
Tag 1–2 kapslar precis innan du börjar äta laktoshaltig mat. Kapseln kan också öppnas och dess innehåll strös direkt på maten. Låt maten kallna en aning om den är het. Om du strör innehållet i en kapsel på en glassportion, låt glassen först smälta en aning på ytan.
Du kan också preparera vanlig mjölk så att den blir laktosfattig: Tillsätt innehållet i 2 kapslar Lactrase i ca 1 liter mjölk, blanda lätt och låt stå i kylskåp i 1 dygn. Mjölkens utseende förblir oförändrat men den blir sötare. Efter detta kan mjölken drickas som sådan eller användas i matlagning och bakning.
Lactrase kan användas från 3 års ålder. Kan användas av gravida och ammande kvinnor. Förvaras i rumstemperatur och oåtkomligt för barn.
Innehåll
Maltodextrin av majs, laktasenzym producerad av ASPerigillus oryzae (5000 FF/kapsel), gelatin, färgämnen (titandioxid, järnoxid), stabiliseringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror).