Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Hidrasec hårda kapslar 100 mg 10 st
Hidrasec

Hidrasec hårda kapslar 100 mg 10 st

Finns i lager
89 kr
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning
Hidrasec är ett läkemedel för behandling av diarré. Hidrasec används för behandling av symtom på tillfällig (akut) diarré hos vuxna från 18 år när orsaken till diarré inte kan behandlas. Hidrasec kan användas som en kompletterande behandling när orsaken till diarré kan behandlas.

Tala med läkare innan du tar Hidrasec om:
- det finns blod eller var i avföringen och om du har feber. Diarrén kan bero på en bakteriell infektion som bör behandlas av läkare.
- du har kronisk diarré eller diarré orsakad av antibiotika
- du har njursjukdom eller nedsatt leverfunktion
- du har långvariga eller okontrollerade kräkningar

Dessa är symtom som kan tyda på att orsaken till diarré bör behandlas.

Produktfakta
Varumärke
Hidrasec
EAN
7319900002858
Förpackningsstorlek
10 kapsel/kapslar
Dosering & Användning
Vanlig dos för vuxna: Ta 1 kapsel 3 gånger dagligen. Kapslarna ska sväljas med ett glas vatten. Hidrasec bör helst tas före huvudmåltiderna, men när du börjar behandlingen kan du ta kapseln vid vilken tidpunkt som helst på dagen. Behandlingen bör fortsätta tills du haft två normala avföringar, dock högst 3 dagar. Du måste tala med läkare om du inte mår bättre eller om du mår sämre inom 3 dagar. För att kompensera för förlusten av vätska på grund av diarré, bör detta läkemedel användas tillsammans med en lämplig ersättning av vätska och salter (elektrolyter). Den bästa ersättningen av vätska och salter uppnås med vätskeersättning som tas via munnen (vänd dig till läkare eller apotekspersonal om du inte är säker). Användning av Hidrasec rekommenderas inte om du är gravid, tror att du kan vara gravid eller om du ammar.
Innehåll
Den aktiva substansen är racekadotril. Varje kapsel innehåller 100 mg racekadotril. Övriga innehållsämnen är laktosmonohydrat, pregelatiniserad majsstärkelse, magnesiumstearat och vattenfri kolloidal kiseldioxid. Kapselskalet innehåller gelatin, gul järnoxid (E172) och titandioxid (E171)
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 89 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?