Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Cloud & Glow: Gua Sha! Väck huden till liv och ge din hy ett hälsosamt lyster

Hudvårdssnackisen Gua Sha är en sten som använts LÄNGE inom kinesisk medicin, för att öka blodcirkulation och lyster. Här är allt du behöver veta om mineralstenen!

Hudvårdsverktyget sägs öka blodcirkulationen, aktivera kollagenproduktionen och till och med reducera synlighet av celluliter. Men hur går det till? Vi bad Charlotte Hellberg på Cloud & Glow svara på våra frågor!

Just nu har vi 20% på allt från Cloud & Glow - så att ni kan testa deras nya hudvårdsverktyg till kanonpris!*

*erbjudandet gäller t.o.m 15/5 och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Hur skulle du förklara vad Gua Sha är för någon som aldrig hört talas omdem?

– Gua Sha kommer ursprungligen från traditionell kinesisk medicin. Det är en naturlig, alternativ terapi som innebär att du ”skrapar” din hud med ett massageverktyg för att förbättra cirkulationen i huden, ofta med en sten gjord av ädelstenar som Rosenkvarts eller Jade. Man drar stenens rundade kanter med korta eller långa drag för att stimulera mikrocirkulationen av mjukvävnaden, vilket ökar blodflödet!

Berätta om hur lymfsystemet aktiveras? 

 – I lymfsystemet cirkulerar en vätska som kallas lymfa, den hjälper till att hålla vätskebalansen i kroppen och transporterar bort överflödig vätska och avfallsprodukter. Genom lymfmassage främjar man lymfdränage och minimerar svullnad.

Varför är det bra?

– Lymfsystemet är kroppens eget reningsverk men behöver ibland hjälp för att fungera felfritt då den påverkas av hur vi lever idag, miljö samt vad vi äter.

Det här med slaggprodukter låter ju som något man vill bli av med?

– Ja! Gua Sha används för att utföra lymfmassage i ansiktet eller kroppen och hjälper då till att rensa ut slaggprodukter genom att man flyttar på lymfan i lymfsystemet.

Vad ÄR slagg?

– Slaggprodukter eller toxiner syftar på allt som vår kropp inte kan smälta eller göra sig av med. Detta inkluderar det naturliga, biologiska avfallet från celler och inre processer i kroppen, och även avfall och bakterier från mat som vi inte har kunnat smälta ordentligt. En slags toxin för en person kanske inte är “giftigt” för en annan - med andra ord, du kanske tycker att det är lätt att bearbeta vissa livsmedel, medan en annan kan ha det svårare. Vanligtvis eliminerar våra kroppar dessa avfallsprodukter, men ibland kan gifter byggas upp och vi kan då se symptom på dem.

Hur använder man Gua Sha?

– I ansiktet: Applicera ditt favoritolja eller kräm och massera din Gua Sha i en lätt uppåtgående rörelse. Arbeta från halsen mot pannan, nedifrån och upp, samt inifrån och ut – till exempel från näsan ut mot käkbenet. 

– På kroppen: Applicera en olja eller kroppslotion och massera i en uppåtgående rörelse nedifrån och upp, en regel är att alltid arbeta mot hjärtat. Ta gärna i lite extra när du masserar kroppen.

Vi är alla sugna på extra lyster, får man det? 

– Ja! Genom att blodcirkulationen kickar igång får huden en naturlig lyster och ser piggare och klarare ut.

Förklara hur Gua Sha hjälper till att skulptera ansiktet och minska spänningar!

– Gua Sha hjälper musklerna att slappna av genom att blodcirkulationen kickas igång. En spänd nacke, käke eller hals kan lättas upp genom att stryka stenen i uppåt- och utåtgående rörelser. Huden stramas upp samt ger ett skulpterat uttryck, tack vare den minskade svullnaden.

    

Stjärnprodukterna – Vilken passar dina behov? 💫  

    

Butterfly Gua Sha

Används främst för att massera ansiktet och halsen/nacken. Den tandade raden är extra bra för att kicka igång blodcirkulationen.

Tillverkad av Rosenkvarts.

 

Bian Gua Sha

Även denna går att använda med fördel på både ansiktet och kroppen. Den tandade raden är extra bra för att kicka igång blodcirkulationen!

Tillverkad av Biansten.

 

Razor Gua Sha

Fungerar bra att använda både för ansiktet samt kroppen. Den tandade raden är extra bra för att kicka igång blodcirkulationen.

Tillverkad av Grön Aventurin.

 

Mushroom Gua Sha

Detta är en hybrid av en Jade Roller samt Gua Sha, de rundade stenarna är perfekta att förvara i kylen för att få en extra svalkande effekt som hjälper till att hålla ned eventuell svullnad kring ögonen eller i ansiktet. Främst anpassad för att använda i ansiktet.

Tillverkad av Grön Aventurin.