Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Ibuprofen Orifarm, tablett 400 mg 30 st

Ibuprofen Orifarm, tablett 400 mg 30 st

Finns i lager
15 kr
  • Effektiv smärtlindring och febernedsättning
  • Snabbverkande för omedelbar komfort
  • Återuppta din dag utan besvär
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning

Ibuprofen Orifarm 400mg är ett receptfritt läkemedel som effektivt lindrar feber och smärta. Den tillhör en kategori av läkemedel kända som NSAID-preparat, vilka är smärtstillande, antiinflammatoriska och febernedsättande. Detta läkemedel är utformat för att behandla måttlig smärta och obehag vid olika tillstånd, såsom huvudvärk, mensvärk, tandvärk och feber vid förkylning. Den aktiva ingrediensen, ibuprofen, är särskilt effektiv för muskuloskeletala besvär som ryggsmärta, muskelvärk och ledvärk.

Effekten av Ibuprofen Orifarm 400mg upplevs vanligtvis inom 30 minuter efter intag, med fullständig lindring förväntad inom 1-2 timmar. Läkemedlet är säkert för användning av vuxna och barn över 12 år, men det är viktigt att följa den rekommenderade doseringen för att undvika eventuella biverkningar eller överdosering.

För ytterligare information och detaljer om korrekt användning samt eventuella risker bör bipacksedeln läsas noggrant och förstås innan medicinen tas. Vid ytterligare frågor eller oro är det alltid rekommenderat att rådfråga en farmaceut. eller annan vårdgivare för rådgivning och vägledning.

Ibuprofen, graviditet och amning:

Ibuprofen är inte rekommenderat att användas under graviditetens tredje trimester, särskilt inte de sista tre månaderna, eftersom det kan öka risken för komplikationer för både modern och barnet. Läkemedel som innehåller NSAID bör undvikas de tre sista månaderna under en gravditiet.

När det gäller amning övergår små mängder av ibuprofen i bröstmjölk. Eftersom ibuprofen kan påverka spädbarn, särskilt hos premature eller nyfödda med hjärt- eller njurproblem, rekommenderas det att undvika att använda ibuprofen under amning om det inte är absolut nödvändigt. Om det finns ett behov av att använda smärtlindrande medicin under amning, kan det vara bäst att rådgöra med en läkare för att överväga andra alternativ och diskutera risker samt fördelar.

Produktfakta
Dosering & Användning

Dosering:

För en vuxen och barn över 12 år är en vanlig dos 1 tablett (400 mg) som en enkeldos eller 2-3 gånger påett dygn. Ta aldrig mer än 3 tabletter (1 200 mg) påett dygn!

Tänk påatt du inte får en bättre effekt mot smärtan av att ta mer än 1 tablett vid exempelvis huvudvärk eller mensvärk. Avvakta 1-2 timmar innan du tar ytterligare en tablett om smärtan inte har försvunnit. Om du inte har blivit bättre inom 5 dagar ska du kontakta din läkare.

Vid menstruationssmärtor är en vanlig dos för vuxna och barn över 12 år 1 tablett (400 mg) 1-3 gånger per dygn vid behov. Om du vet när du ska fådin mens är det bättre om du tar detta receptfria läkemedel såtidigt som möjligt vid menstruationens början för att effekten ska bli såbra som möjligt.

Innehåll

- Den aktiva substansen är ibuprofen 400 mg.

- Övriga innehållsämnen är mikrokristallin cellulosa, kroskarmellosnatrium, laktosmonohydrat, povidon, majsstärkelse, vattenfri kolloidal kiseldioxid, natriumlaurilsulfat, magnesiumstearat, hypromellos, hydroxypropylcellulosa, makrogol, titandioxid (färgämne E 171).

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 15 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?