Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Hämta ut recept - alltid fri frakt 💌
ellaOne tablett 30 mg 1 st

ellaOne tablett 30 mg 1 st

Finns i lager
239 kr
Beskrivning

ellaOne är ett p-piller avsett att förhindra graviditet efter oskyddat samlag eller om du har misslyckats med din preventivmetod, till exempel

  • om du hade oskyddat samlag,
  • ​om din eller din partners kondom gick sönder eller gled av eller om ni glömde använda kondom,
  • om du inte tagit ditt p-piller enligt rekommendationerna.

Läs alltid bipacksedeln innan du använder ellaOne®. Använd inte ellaOne® om du är allergisk mot ulipristalacetat eller något annat innehållsämne i ellaOne®. Ingredienserna anges på bipacksedeln- rådfråga personal på apoteket om du är osäker.

En förpackning ellaOne® innehåller endast en tablett och den ska tas så snart som möjligt men inte senare än 5 dygn (120 timmar)  efter oskyddat sex eller misslyckad preventivmedelsanvändning.

ellaOne® kan sväljas med lite vatten när som helst på dygnet, med eller utan mat. ellaOne® kan användas av kvinnor i fertil ålder och när som helst i menscykeln.

Varumärke
EAN
7046261661140
Förpackningsstorlek
1 tablett(er)
Dosering & Användning
  • Ta en tablett via munnen så snart som möjligt och inte längre än 5 dygn (120 timmar) efter att du har haft oskyddat samlag eller har misslyckats med en preventivmetod. Dröj inte med att ta tabletten.

  • Du kan ta tabletten när som helst under menstruationscykeln.

  • Du kan ta tabletten när som helst under dagen, antingen före, under eller efter en måltid.

  • Om du använder något läkemedel som kan förhindra ellaOne från att fungera effektivt eller om du har använt något av dessa läkemedel under de senaste 4 veckorna, kan ellaOne vara mindre effektivt för dig. Tala med läkare eller apotekspersonal innan du använder ellaOne. Din läkare kan ordinera en annan typ av (icke-hormonellt) akutpreventivmedel, d.v.s. en kopparspiral.

Innehåll

Den aktiva substansen är ulipristalacetat. En tablett innehåller 30 milligram ulipristalacetat. Övriga innehållsämnen är laktosmonohydrat, povidon, kroskarmellosnatrium, magnesiumstearat.

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 239 kr