Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Elexir Pharma Kollagen Hydrolyserat 120 tabletter

Elexir Pharma Kollagen Hydrolyserat 120 tabletter

Finns i lager
267 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Det här är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn
Beskrivning

Elexir Kollagen tabletter består av tre olika typer av kollagen, typ I, II och III från fisk, nöt och kyckling. Kollagenet är hydrolyserat, dvs nedbrutet i mindre delar för att kroppen lätt ska ta upp det. Produkten är även förstärkt med vitamin C som bidrar till en normal kollagenbildning samt har betydelse för broskets och hudens funktion samt vitamin B2 och biotin som bidrar till normal hud och hår. En dagsdos ger 2600 mg kollagen och 200 mg vitamin C. 

Kollagen är ett av kroppens mest vanliga proteiner och förekommer bland annat i leder, hud, hår, senor och organ. Det finns hela 16 olika typer av kollagen i kroppen men de vanligaste är typ I, II och III. 

  • Hydrolyserat kollagen av typ I, II och III
  • Baserat på kollagen från fisk, nöt (bovint) och kyckling
  • Kompletterat med vitamin C, B2 och B7
  • För brosk, ben, hud och hår

Q&A
Kan tabletterna variera i färg?
Elexir Pharma svarar: Ja, det är normalt med en färgskillnad på kollagentabletterna. Förklaringen till färgskillnaden är att kollagentabletten innehåller en del hygroskopiska ingredienser som lätt drar åt sig fukt, särskilt vid förhöjd temperatur, och då blir tabletten mörkare och prickig. Vid lagring och efter att man har öppnat burken kan det komma in fukt, särskilt om man inte förslutit burken tillräckligt, och då blir tabletterna mörkare och prickiga. Detta kan även variera mellan tabletterna. Eftersom vi valt att inte ha en färgad dragering på produkten syns denna färgförändring tydligt men det är inget fel på produkten utan en naturlig förändring.

Vad betyder hydrolyserat?
Elexir Pharma svarar: Att man brutit ner proteinstrukturen i mindre bitar för att öka upptaget och biotillgängligheten.

Varumärke
EAN
7350023031189
Förpackningsstorlek
120 st
Dosering & Användning

4 kollagentabletter dagligen i samband med måltid. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Innehåll

Innehåll per 4 tabletter (%DRI):
Kollagen (hydrolyserat, typ I, II, III) 2600 mg (*)
Vitamin C 200 mg (250%)
Vitamin B2 (Riboflavin) 1,4 mg (100%)
Biotin 50 µg (100%)
Svartpepparextrakt (Bioperine®) 2,5 mg (*)

*Dagligt referensintag ej fastställt

Ingredienser: Bioaktiva kollagenpeptider (av hydrolyserad kyckling-, bovint- och fiskbrosk), inulin från cikoriarot, vitamin C (L-askorbinsyra), förtjockningsmedel (cellulosa), Bioperine®svartpepparextrakt (Piper nigrum L.), klumpförebyggande medel (magnesiumsalter av fettsyror, kiseldioxid), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B7 (D-biotin), ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa).

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 200,24 kr