Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Elexir Pharma Epsomsalt 1000 g

Elexir Pharma Epsomsalt 1000 g

Finns i lager
79 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Beskrivning

Elexir Epsomsalt, som även kallas bittersalt, består av 100% magnesiumsulfat av högsta renhetsgrad. Epsomsalt är ett avslappnande badsalt verkar återhämtande för ömma muskler. 

Epsomsalt har länge använts för att lindra stress, trötta ömmande muskler och muskelknutor. Saltet är också känt för sin välgörande, återfuktande och lugnande verkan på huden.

Namnet ”Epsom” kommer från den engelska spaorten med samma namn. Epsomsalt framställdes första gången 1694 ur mineralkällorna i staden Epsom och har sedan dess varit ett mycket uppskattat badsalt i både badkar och fotbad. 

Epsomsalt består av magnesiumsulfat som i sin tur består av de tre grundämnena magnesium, svavel och syre. När saltet blandas i vatten löses saltet upp och fria joner av dessa ämnen frigörs. 

  • Avslappnande badsalt
  • För trötta, ömma muskler
  • 100% magnesiumsulfat
  • Av högsta renhetsgrad
  • Till badkar, fotbad och kroppsskrubb
     

Så här kan du använda Epsomsalt:

Badkar: Lös upp 200g (ca 2 dl) salt i varmt rinnande vatten för ett återfuktande och avslappnande bad. Slappna av i badet under 20 minuter. För extra lyx går det bra att lägga till en väldoftande eterisk olja.

Fotbad: Lös upp 50-100g (ca 0,5-1 dl) salt i en fotbalja eller hink i varmt vatten för ett avslappnande och mjukgörande fotbad. Tillsätt gärna en väldoftande eterisk olja som exempelvis pepparmynta för en extra uppfräschande känsla. 

Kroppsskrubb: Blanda 1 del valfri kroppsolja med två delar salt och ca 10-20 droppar eterisk olja (om du vill ha doft). Förvara i en tätslutande glasburk. Du kan sedan ha den vid badet och njuta när du vill som kroppskrubb eller som badsalt. 

Varumärke
EAN
7350023031585
Förpackningsstorlek
1000 g
Ursprungsland
Sverige
Dosering & Användning

Användning: Lös upp saltet i varmt rinnande vatten för ett återfuktande och avslappnande bad. Till ett bad rekommenderas ca 200 g Epsomsalt. Slappna av i badet under 20 minuter.

Kan även användas vid fotbad.

En förpackning räcker till ca 5 bad.

Viktigt: Vid hudirritation avbryt genast användning. Undvik kontakt med ögonen. Om du får salt i ögonen skölj omgående med vatten. Använd ej om du har inflammerad eller skadad hud. För utvärtes bruk.

Förvaring: Förvaras torrt och återförslut förpackningen väl.

Innehåll Ingredienser: Magnesiumsulfat.
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 79 kr