Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Cura of Sweden

Cura of Sweden är ett norrländskt företag med mångårig erfarenhet inom hälsobranschen - inte minst inom sömnspektrat där speciella tyngdtäcken har framtagits. 

Cura-täcket ger en härlig tyngd mot kroppen vilket i sin tur frisätter kroppsegna hormon som skänker lugn och trygghet. Du känner dig avslappnad, somnar fortare och vaknar piggare. Många användare vittnar även om längre tid i djupsömn och minskade problem med exempelvis snarkning.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
4 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
sömnhjälpmedel
sömnhjälpmedel 4
Visa alla
Visa färre

3, 5, 7 eller 9 kg? Vilken vikt på tyngdtäcket ska du köpa?

Rekommendationen är att välja ett Cura-tyngdtäcke som motsvarar 10-15 procent av din kroppsvikt. 

  • 3 kg: För dig som väger upp till 30 kilo. 
  • 5 kg: För dig som väger upp till 30-50 kilo. 
  • 7 kg: För dig som väger mellan 50-70 kilo.
  • 9 kg: För dig som väger över 70 kilo.

OBS! Preferenser varierar från person till person, och vissa kan föredra ett lättare eller ett tyngre täcke än vad som är rekommenderat.


Tyngdtäcke för barn

Även barn kan använda Curas tyngdtäcke. Även om bebisar också får en lugnande effekt av Cura så avråder man ändå att barn under 2 år använder täcket, då det kan vara svårt för bebisar att ta bort täcket om det hamnar över ansiktet. 

Vilken vikt ska man välja på tyngdtäcken för barn? Generella råden är följande:
2-3 år: 3 kg täcke, 4-6 år: 5 kg täcke, 7-14 år: 7 kg täcke.


Bättre nattsömn med Cura-täcket – så säger forskningen

En av tre svenskar sover dåligt och över 1 miljon har någon form av medicinering för detta. Cura-täcket är ett alternativ till medicin och bidrar till en bättre nattsömn - helt naturligt! Tyngdtäcken har använts inom svensk hälso- och sjukvård i över 10 års tid och finns nu även i egenvården till högsta kvalitet och till ett konsumentvänligt pris. Dålig sömn ger oss problem med koncentrationen, humöret, minnet och ett nedsatt immunförsvar. Senaste forskningen visar också att vi riskerar att drabbas av sjukdomar som diabetes typ 2, fetma, depression, demens och stroke.


Curas tyngdtäcke – godkänt som medicinskt hjälpmedel

Curas tyngdtäcken är registrerade hos Läkemedelsverket som ett godkänt medicintekniskt hjälpmedel och är både miljö- och kvalitetscertifierade. Cura of Sweden är certifierat enligt ISO 9001 kvalitet standard och alla produkterna är CE-märkta.