Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Clarityn

Lindra dina allergibesvär med Clarityn. Clarityn (loratadin) blockerar effekterna av histamin – ett ämne som finns naturligt i kroppen och som aktiveras vid allergi. Histaminet ger symtom som snuva, kliande ögon och nysningar. Clarityn både dämpar och förebygger allergiska reaktioner och hjälper dig att stilla besvären. Här på MEDS Apotek kan du köpa hela Clarityns sortiment.

Vad är Clarityn?

Clarityn är ett receptfritt läkemedel som lindrar besvär vid allergier som exempelvis pollenallergi, pälsdjursallergi och allergisk rinit, eller hösnuva som det också heter. Clarityn finns i både tablettform och i flytande form men även som nässpray och ögondroppar. Clarityn i flytande form kallas sirap och är perfekt för dig lider av allergiska besvär men som har svårt att svälja tabletter. Barn som är under sex år och den som väger under 30 kg ska inte ta Clarityn.

Vad innehåller Clarityn?

Clarityn innehåller ett antihistamin som heter loratadin. Loratadin blockerar effekterna av histamin, ett ämne som orsakar allergiska reaktioner. När histaminet blockeras dämpas allergireaktionen och besvären avtar. Loratadinet i Clarityn börjar verka och ge effekt ungefär en timme efter du tagit läkemedlet. Det har en verkningstid på upp till ett dygn.

Lindra och förebygg dina besvär vid allergi

Clarityn är ett utmärkt läkemedel som du kan använda för att lindra dina besvär. Det är effektivt för att motverka allergiska symtom som orsakas av bland annat pollen och pälsdjur, men även vid myggbett. När du blir biten av en mygga sprutar den in ett ämne i din kropp som frigör histamin vilket ger en allergisk reaktion. Det är histaminet som gör att myggbettet kliar. Clarityn blockerar histaminet och dämpar klådan. Vid besvär som kliande näsa, nysningar, snuva och klåda i ögonen kan Clarityn hjälpa dig. Du kan även äta Clarityn innan du får en allergisk reaktion för att förebygga att den uppstår. Hos oss kan du beställa Clarityn som tabletter, sirap och ögondroppar.

Rekommenderad dos Clarityn

Vuxna och barn som väger över 30 kg kan ta Clarityn en gång om dagen. Upplever du allergiska besvär och behöver använda Clarityn i över tre månader bör du kontakta en läkare för att rådfråga om fortsatt behandling. Det är viktigt att du följer anvisningarna och inte överdoserar allergitabletter. Om du glömmer att ta din dos en dag ska du inte ta dubbel dos för att kompensera.

Under graviditet och vid amning

I bipacksedeln för Clarityn avråds du som är gravid eller ammar att använda det. Det beror på att det inte gjorts tillräckligt med läkemedelstester på just gravida och ammande. Det finns dock inget som tyder på att vare sig barnet eller du som är gravid tar skada av att använda denna typ av receptfria allergitabletter. Känner du dig osäker gällande ett läkemedel bör du alltid rådfråga en läkare innan du påbörjar en behandling.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
4 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 4
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
allergitabletter
pollenallergi
ögondroppar vid allergi
allergitabletter 3
pollenallergi 4
ögondroppar vid allergi 1
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
flytande
tablett
flytande 2
tablett 2
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
välvald
välvald 3
Visa alla
Visa färre