Cernitol Novum 150 tablett(er) Filmdragerad tablett
1/1

Cernitol Novum filmdragerad tablett 150 st

Cernitol Novum är ett växtbaserat läkemedel för behandling av symptom vid godartad prostataförstoring, t. Läs mer
289 kr
Finns i lager 
Det här är ett växtbaserat läkemedel.

Produktinformation

Beskrivning

Cernitol Novum är ett växtbaserat läkemedel för behandling av symptom vid godartad prostataförstoring, t. ex. täta urinträngningar och nattliga urinträngningar. Prostatan (blåshalskörteln) är strax under urinblåsan hos män och omsluter urinrörets övre del.

Det manliga könshormonet testosteron styr dess tillväxt och de hormonella förändringar som sker med ökad ålder anses vara anledningen till att storleken av prostatan ökar med åren. Detta kallas för godartad prostataförstoring (benign prostatahyperplasi).

I 50-årsåldern är prostatan förstorad hos de flesta män, men alla får inte besvär av detta. Hos vissa pressar dock den förstorade körteln samman urinröret på ett sätt som leder till problem vid urinering. Dessa besvär kan uttrycka sig som täta trängningar och svårigheter att tömma blåsan helt.

Vissa andra mera allvarliga sjukdomar, t ex prostata- eller urinblåsecancer, kan ge liknande symtom som de vid godartad prostataförstoring. Rådgör därför alltid med läkare innan användning av Cernitol Novum.

Cernitol Novum är en förändrad version av Cernitol. Styrkan av verksamma ämnen har fördubblats, vilket gör att den rekommenderade dagliga dosen kan minskas från 6 st tabletter per dag till 3 st tabletter per dag. Samtidigt har tabletten gjorts mer ’sväljvänlig’, det vill säga lite glattare genom att den nu är filmdragerad.

Cernitol Novum innehåller extrakt av råg, timotej och majs.

Varumärke Cernitol
Kategori Intimvård > Prostatabesvär Vitaminer & Kosttillskott > Prostatabesvär
EAN 7310591578318
Klassificering Växtbaserade läkemedel (VBL)
Förpackningsstorlek 150 tablett(er)
Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto

Hej! 

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev - få rabattkod på 10 %!

Fantastiska erbjudanden varje vecka!

Vänta...

Tack!

För att du vill ta del av vårt nyhetsbrev!