Celtic Sea Salt är mer än bara ett havssalt! Det är oraffinerat, oblekt och fullt av naturliga mineraler. Saltet är skördat och framställt på naturligt vis utan att behandlas och processas. Resultatet är ett salt utöver det vanliga! Här hittar du Celtic havssalt som grovmalt, finmalt och Celtic Makai djuphavssalt!
Celtic Sea Salt har sedan 1976 producerat naturligt havssalt och har redan från start varit ett världskänt varumärke. Celtic grundades av Jaques Delangre som tidigare jobbat inom saltbranschen i USA. Jaques ville göra något mer och framhäva alla hälsofördelarna med naturligt framställt salt. Dessutom ville han tillverka det finaste saltet som gick, fyllt av mineraler och smak.
För att hedra arvet sköts företaget idag noga och med omtanke. Allt salt skördas under strikt övervakning för att se till att det görs enligt konstens alla regler. Processen kontrolleras noga för att allt salt ska hålla samma höga kvalitet som en gång sattes av Jaques.
Salt har fått lite dåligt rykte och har ofta kopplats till högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar. För högt intag av sodium (salt) kan förvisso orsaka problem, men det handlar om lagom mängd av rätt salt. Salt är livsviktigt för oss människor och utan salt får vi garanterat stora problem med hälsan!
Celtic Havssalt har ett lågt innehåll av natriumklorid, bara ca 86%. Resten är spårmineraler och andra viktiga ämnen. Andra bordssalter har ofta 99,9% natriumklorid, men utan de viktiga spårämnena och mineralerna. Celtic havssalt innehåller inte jod.
Mineralerna i Celtic Havssalt är bland annat magnesium, kalium, koppar, selen, zink, järn och mangan. Havssalt innehåller runt 17,5% av dessa mineraler. Bergssalt som Himalayasalt innehåller en högre halt natriumklorid och bara ca 4% av de viktiga mineralerna. Sett ur ett hälsoperspektiv är därför havssalt det nyttigaste och mer hälsosamma alternativet av salt. Dessutom har det en fantastisk mild och trevlig smak!
Celtic Havssalt har en lite gråare ton än vanligt bordssalt. Detta är för att saltet inte blekts eller torkats. Saltet får torkas med sol och luft när det skördats och packas sedan varsamt för hand. Resultatet blir att saltet är lite fuktigt eftersom det torkas naturligt. Den gråa färgen kommer från mineralerna. Saltet går självklart att använda precis som annat salt i matlagning, men också upplöst i ditt dricksvatten.
Celtic Sea Salt finns som finmalet och grovmalet. Det grova saltet passar lika bra att mala som att använda som det är. Det finmalda är utmärkt att ha i bakning och matlagning.
Celtic Makai Deep Sea Salt är ett djuphavssalt, förmodligen ett av de finaste i världen. Saltet skördas 600 meter under vattenytan vilket gör att det har färre föroreningar och fler mineraler. Det är ett riktigt rent salt som dessutom har en fantastiskt härlig smak! Även Celtic djuphavssalt är oblekt och oraffinerat för att behålla alla de naturliga fördelarna med ett bra salt.
Du har varit inaktiv på sidan och kommer automatiskt loggas ut inom 1 minut.
Vill du fortsätta vara inloggad eller logga ut?