Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Carmex

Carmex

 Carmex har varit en storsäljare sedan starten! Den gula plåtburken är välkänd världen över och är en trogen hjälp vid nariga och torra läppar. Än idag är burken kvar men Carmex finns också som tub och stick med härliga smaker som cherry och lime. Här hittar du läppbalsam från Carmex!

Populär mot torra läppar i över 80 år

Carmex lanserades först i början av 1930-talet av Alfred Woelbing i USA. Alfred hade problem mer torra och nariga läppar och uppfann sin egen produkt - Carmex. Han förpackade sin kräm i små glasburkar som han sålde till apotek i närheten.

Produkten blev snabbt populär även utanför staden och snart fanns Carmex i hela USA. Succén fortsatte sedan ut i resten av världen och idag är Carmex välkänt världen över. Än idag är det familjen Woelbing som äger och driver företaget.

Hemligheten till Carmex succé ligger i innehållet och den unika blandningen. Mentol och kamfer ger en svalkande och lugnande effekt på läpparna, vilket lindrar irritation, rodnad och klåda. Det är därför du ibland kan känna en liten pirrande känsla i läpparna när du använder Carmex.

Samtidigt återfuktar Carmex naturligt med bland annat lanolin och kakaofett. Dina läppar blir mjuka och återfuktade och både känns och ser bättre ut! Nariga och torra läppar beror ofta på torr luft, vind och kyla. Genom att förhindra att fukten lämnar läpparna får du mjuka, elastiska och friska läppar. Du minskar också risken för munsår och småsår när huden är återfuktad och frisk.

Nya smaker och förpackningar

Carmex har sedan starten haft ett vinnande koncept med sina väl valda ingredienser. Allt eftersom kunderna har efterfrågat något mer har Carmex varit snabba med produktutvecklingen. Det har lett till lite nya tillskott i Carmex-familjen.

Carmex Cherry är den klassiska formulan som vårdar läpparna men med en härlig twist! Smaksättningen med körsbär ger dig inte bara fina läppar utan smakar och doftar dessutom härligt. Även Carmex Lime har en trevlig smak och doft, men då av lime som ju hörs på namnet.

Även beredningsformen har fått sig lite uppdateringar och idag finns Carmex i flera förpackningar. Den gula plåtburken är en klassiker och är populär än idag. Den är utmärkt att ha i fickan eller väskan utan risk för att den går sönder eller läcker.

Vill du ha något enklare kanske en stick passar dig bättre. Den är enkel att applicera och smörja in med. Även Carmex i tub är lätt att använda, antingen direkt på läpparna eller på fingret. Testa dig fram för att se vad som passar dig!

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
6 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
läppbalsam
läppbalsam med spf
solskydd för ansiktet
läppbalsam 6
läppbalsam med spf 2
solskydd för ansiktet 2
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
normal
torr
alla hudtyper 4
normal 1
torr 1
Visa alla
Visa färre