Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Boosta immunsystemet! 3 viktiga superfoods att ha hemma

Vilka superfoods är egentligen bäst – och vad har de för hälsofördelar? Vi tipsar om tre bra pulver att blanda i dryck och mat – som kan boosta ditt immunsystem.

Boosta immunsystemet! 3 viktiga superfoods att ha hemma

1. Gurkmeja

Att gurkmeja har många hälsofördelar har väl inte gått någon förbi? För ja, detta är en riktig superrot som har använts inom den indiska läkekonsten Ayurveda och inom kinesisk medicin i tusentals år. Det är pigmentämnet i gurkmeja, kurkumin, som står för alla hälsofördelar. Det sägs nämligen motverka inflammation, lindra ledbesvär så som artros och hjälpa immunförsvaret. Kurkumin tycks nämligen påverka cellerna så att de inte släpper ut ett ämne som annars kan leda till inflammation.

Gurkmejapulver är ett enkelt sätt att få i sig gurkmeja varje dag. Bara blanda i en smoothie, chiapudding, ris eller grytor. Eller varför inte göra en kopp guldmjölk! Gurkmeja ger inte så mycket smak, men däremot en väldigt fin färg.

Välj gärna gurkmejapulver från Superfruit då det är ekologiskt och innehåller hela 2-3,5% naturligt kurkumin. Gurkmejapulvret har sitt ursprung från Indien.

Superfruit Gurkmejapulver 150 g
Vegan Eko
85 kr (Rek.pris 89 kr)

2. Matchapulver  

Även matchapulver, som är ett pulver gjort av blad av grönt te, sägs ha många bra hälsofördelar. Matcha innehåller nämligen massor av antioxidanter, närmare bestämt polyfenoler – som sägs ha en otrolig effekt på vår hälsa. Enligt en studie publicerad i Journal of Nutrition kan polyfenoler minska risken för flera sjukdomstillstånd så som hjärt- och kärlsjukdom. Dessutom innehåller matcha aminosyrorna l-theain och teinet som i kombination med varandra kan ge en långvarig och balanserad energi.

Välj helst ett ekologiskt matcha så du är säker på att du får matcha gjort på gröna teblad utan tillsatser. Matcha Green Tea från Superfruit är ett ekologiskt tepulver av hög kvalitet, speciellt utvalt för att passa till latte, smoothie och matlagning. Matchapulvret har sitt ursprung från Kina. 

Superfruit Matcha Grönt Te 100 g
Vegan Eko
198 kr (Rek.pris 249 kr)

3. Chagapulver

Boosta immunsystemet! 3 viktiga superfoods att ha hemma

Chaga är inte lika känt som gurkmeja och matcha, men den förtjänar verkligen att vara på denna topp 3-lista. Chaga är en svamp (även kallat sprängsticka) som genom sitt höga näringsinnehåll har blivit en riktig stor favorit inom hälsokost. Japanerna kallar chaga för "skogens diamant" och kineserna kallar den "kungen av växter".

Svampen sägs besitta antiinflammatoriska egenskaper och innehåller mineraler, betaglukan, steroler, fytonäringsämnen och vitaminer. Bland annat vitamin B1 (tiamin) som bidrar till normal hjärtfunktion. 

För att på ett enkelt sätt få i dig chaga kan du köpa ekologiskt chagapulver från Superfruit. Chaga har en mild smak av vanilj och det är väldigt gott att dricka det som te. Blanda bara en tesked av pulvret i hett vatten och låt dra fem minuter innan du dricker det. Du kan också kyla ner teet och använda som bas i smoothie. Eller blanda pulvret i exempelvis gröt eller yoghurt.

Superfruit Chagapulver 100 g
Vegan Eko
127 kr (Rek.pris 149 kr)

Superfruits produkter är alltid ekologiska 

Om du köper dina superfoodprodukter från Superfruit kan du vara säker på att du köper ekologiskt och av högsta kvalitet. Superfruit är nämligen certifierade för ekologiska livsmedel av SMAK Certifiering AB. Dessutom sköter Superfruit all sourcing och inköp av råvarorna själva. Deras egna produktion i Götene ligger i samma byggnad som deras lager vilket innebär minimalt med resor samt att de har full kontroll på råvarorna och att du kan lita på att de är av högsta kvalitet.

Superfruit Scandinavia AB består idag av 6 stycken olika varumärken; Superfruit, Superfruit Foods, KLEEN Sports Nutrition, Kultures, Comvita och Steens. Och är idag verksamma i Sverige, Norge, Danmark, Lettland, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxemburg, Frankrike och Schweiz.

Produkterna i denna artikeln är kosttillskott. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. De ska förvaras oåtkomligt för små barn. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.​