Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Bio-Oil

Bio-Oil

Bio-Oil är ett hudvårdsmärke som är världsledande inom produkter mot ärr och bristningar. ® Forskarteamets intresse hos Bio-Oil ligger i att utveckla nästa generations hudvårdsprodukter. Produkter som är betydligt bättre än nuvarande produkter på marknaden. Teamet har inget intresse av att försöka förbättra den befintliga tekniken - detaljisternas hyllor är redan fulla av produkter som skiljer sig marginellt från varandra. Det enda sättet att bryta ny mark är att avfärda traditionellt tänkande, börja från början och hitta ett bättre sätt; det är Bio-Oil teamets passion. Forskningsteamet hos Bio-Oil leds av bröderna Justin och David Letschert, ägarna av företaget.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
8 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 2
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
graviditet
hudbesvär
hudolja
graviditet 4
hudbesvär 6
hudolja 6
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
torr
alla hudtyper 5
torr 3
Visa alla
Visa färre

Bio-Oil när du är gravid – för att motverka bristningar

Bristningar kan uppstå på grund av hormonförändringar, snabb viktuppgång, ökad muskelmassa eller när du är gravid. Det beror på att kroppsmassan ökar snabbare än vad huden hinner med att anpassa sig. När huden sträcks ut skapas ett ärr som kan se ut som ett röd- eller lilafärgat tunt sträck som sedan bleknar och blir ljusare med tiden. I vilken utsträckning man drabbas beror på flera faktorer, däribland hur pass återfuktad din hud är.

Är du gravid ska du börja använda oljan från den fjärde graviditetsmånaden. Fokusera då på mage, höfter, bröst, lår, rumpa och nedre delen av ryggen vilka alla är kroppsdelar som är särskilt utsatta för bristningar. Tänk på att resultatet är individuellt.

Bio-Oil för att minska synligheten av ärr

Bio-Oil kan inte ta bort ärr helt, men däremot förbättra utseendet och få dem mindre framträdande. Detta gäller för olika typer av ärr – gamla och nya. Massera in Bio-Oil med cirkelrörelser på det berörda området, två gånger dagligen i minst tre månader.

Bio-Oil vid pigmenteringar

Bio-Oil kan även förbättra utseendet på en ojämn hudton med pigmenteringar. Denna hudåkomma kan uppstå på grund av både externa och interna orsaker som har bidragit till en oregelbunden produktion av melanin. Externa orsaker kan vara användande av hudvårdsprodukter av låg kvalitet eller att du vistats för mycket i solen. Interna orsaker kan vara hormonella förändringar i samband med användning av p-piller, graviditet eller klimakteriet.

Bio-Oil vid uttorkad hud och åldrande hud 

När du blir äldre minskar produktionen av kollagen och elastin i kroppen, vilket ger upphov till rynkig hud. De kvalitativa ingredienser som finns i Bio-Oil bidrar till att göra huden mjuk, smidig och len och minskar förekomsten av rynkor. Den arbetar även återfuktande och hjälper huden att bibehålla fukten genom att återställa hudens skyddsbarriär. Det gör att torr hud blir mindre stram och får ett slätare och jämnare utseende.

Resultat vid användning av Bio-Oil

  • Graviditet: Bio-Oil minskar risken för bristningar. Resultatet är individuellt.
  • Synliga ärr: Kan inte ta bort ärr, men kan göra så att både nya och gamla ärr blir mindre framträdande.
  • Pigmenteringar: Kan förbättra utseendet på en ojämn hudton med pigmenteringar. Och ge huden en mer jämn hudton.
  • Åldrande hy: Gör huden mjuk och smidig, och minskar förekomsten av rynkor genom att återställa hudens fukt- och skyddsbarriär.

Olika produkter från Bio-Oil

Idag finns flera olika produkter inom varumärket Bio-Oil som egentligen var den enda produkten hos Bio-Oil’s portfölj i över 30 år. Formulan i Bio-Oil Hudvårdsolja är en kombination av växtextrakt och vitaminer i en oljebas. Den innehåller den banbrytande ingrediensen PurCellin OilTM, som förändrar formulans konsistens och gör den lätt och kladdfri, vilket medför att de välgörande vitaminerna och växtextrakten lättare tas upp.

  • Bio-Oil Hudvårdsolja (Naturlig) är det senaste tillskottet i Bio-Oil familjen. En olja som är gjord på helt naturliga ingredienser där samtliga kommer från olja växter. Oljan har gått igenom precis samma kliniska studier och tester som den tidigare hudvårdsoljan och har uppnått samma resultat Bio-Oil grundades 1987 i Sydafrika av företaget Union Swiss. 2002 expanderade man utanför. Sydafrikas gränserna och idag finns Bio-Oil’s produkter I över 140 länder världen över. Produkten är specifikt anpassad till personer som är gravida, vill ha hjälp med ärr eller bristningar samt har ojämn eller åldrande hudton. Oljan har vunnit över 350 priser världen över för sin funktion och formula. Produkten är precis som sin föregångarna specifikt anpassad till personer som är gravida, vill ha hjälp med ärr eller bristningar samt har ojämn eller åldrande hudton. 
  • Bio-Oil Gel för torr hud är en produkt som till skillnad mot andra lotions och krämer endast innehåller 3% vatten. Den innehåller också 87% olja samt 10% återfuktande ingredienser så som sheasmör och karbamid. Gelen är specifikt anpassad till personer med torr hud. Bio-Oil Gel för torr hud är ett nytt sätt att behandla torr hud. Traditionella hudvårdsprodukter för torr hud som krämer, lotioner och body butter består till största delen av vatten. Merparten av detta vatten avdunstar när det kommer i kontakt med din hud. Det är ofta det som ger en känsla av kyla när du applicerar dessa produkter. Bio-Oil Gel för torr hud är gjord av olja, vilket ger en "varm" känsla vid applicering. Gelen finns i dagsläget i 83 länder har efter ett år redan vunnit priser. Bland annat årets produkt i Storbritannien