Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Bepanthen

Bepanthen är en vårdande, lindrande och förebyggande salva som skyddar din känsliga hud mot irritation och ytliga sprickor som kan uppstå om huden blivit för torr. Det som gör Bepanthen så vårdande är innehållet av dexpantenol som omvandlas till vitamin B5 (även kallad hudvitaminen) när salvan kommer i kontakt med huden. Detta ämne stimulerar hudens naturliga återuppbyggnad samtidigt som den återfuktar och håller huden mjuk och len.

Bepanthen är så skonsam att den även kan användas på spädbarn vid röd stjärt eller efter varje blöjbyte. Du kan även använda Bepanthen på bröstvårtorna efter amning.

I vårt sortiment med Bepanthen kan du välja mellan Bepanthen salva och Bepanthen Anti-Exem Creme. Bepanthen Anti-Exem Creme är en kortisonfri kräm som har en lindrande effekt mot klåda som uppkommit i samband med eksem och bidrar till att återuppbygga hudlagret. Detta minskar det irriterande behovet av att klia på huden, vilket kommer att göra läkningsprocessen enklare. Krämen innehåller även lipider som naturligt finns i huden där de bygger upp hudens skyddsbarriär och binder fukt.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
5 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
hudbesvär
hudvård för barn
hudbesvär 5
hudvård för barn 5
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
parfymfri
parfymfri 3
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
känslig & irriterad
torr
känslig & irriterad 5
torr 3
Visa alla
Visa färre

Så kan Bepanthen Salva hjälpa dig 

Bepanthen-salva är en hudkräm som arbetar förebyggande och intensivt vårdande vid besvär orsakade av torr hud. Salvan skyddar huden från lindriga irritationer och ytliga sprickor med det aktiva ämnet dexpantenol som omvandlas till vitamin-B5 (pantotensyra) när det kommer i kontakt med huden. Detta ämne stimulerar uppbyggandet av det yttre hudlagret som vårdar eventuella irritationer och sprickor i huden.

Bepanthen salva är helt oparfymerad och innehåller inte heller några konserveringsmedel eller färgämnen. Salvan är kliniskt dokumenterad.


Här kan du använda Bepanthen:

 • På spädbarn vid röd stjärt eller efter varje blöjbyte.
 • På ömma och såriga bröstvårtor efter amning.
 • Som lugnande kräm efter solsveda.
 • Tatueringsvård.
 • Som återfuktande kräm vid torr hud.
 • Vid eksem - testa då gärna Bepanthen Anti-Exem Creme som lindrar klåda och bygger upp hudbarriären.


Så här gör du:

 1. Applicerar ett lager med Bepanthen på det aktuella hudområdet en eller flera gånger om dagen tills du känner att symtomen förbättras.
 2. Salvan lägger sig som en skyddande hinna över huden utan att hindra hudens förmåga att andas.

Bepanthen Anti-Exem Creme - mot eksem och hudirritation

Bepanthen Anti-Exem Creme är avsedd för att lindra klåda som uppkommit i samband med eksem, hudirritationer och torr hud. Bepanthen Anti-Exem Creme hjälper till att återbygga hudbarriären samtidigt som den mildrar orsaken till kliandet. Bepanthen Anti-Exem Creme innehåller naturligt vårdande lipider samt är fri från parabener, parfym och konserveringsmedel.

Bepanthen Anti-Exem Creme används för lindring av klåda och rodnad p. g. a. hudirritationer på oskadad hud hos spädbarn, barn och vuxna. Hudirritation förekommer t. ex. i samband med torr hud, atopiskt dermatit, eksem och hudreaktioner. Bepanthen Anti-Exem Creme kan appliceras vid behov. Bepanthen Anti-Exem Creme är kortisonfri.


Bepanthen-salva på tatueringar

Bepanthen salva är antiseptisk och gör tatueringen mjuk och smidig. Salvan hjälper till att döda och hämma tillväxten av mikroorganismer. 


Behandla röd stjärt hos bebisar och spädbarn med Bepanthen

Det är viktigt att byta blöja snabbt då kiss och bajs kan irritera huden. Men det är svårt att undvika röd stjärt även om man är snabb med blöjbyte. Om din bebis stjärt är röd.

Gör så här:

 1. Torka ditt barns rumpa med en fuktad tvättlapp
 2. Låt huden lufttorka
 3. Smörj in med en fet och skyddande kräm så som Bepanthen Salva.