Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Aldoria Bambusoft Bärsjal Svart
Eko

Aldoria Bambusoft Bärsjal Svart

Finns i lager
589 kr
  • Ergonomisk och bekväm bärsjal
  • Tillverkad av mjuk bambu
  • Ger dig och din bebis extra närhet
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning

Aldoria Bambu Soft har snabbt blivit en favorit hos nyblivna föräldrar. Det som utmärker Aldoria Bambu Soft från andra trikåsjalar är främst att den är så sval även i varma sommardagar och varmt klimat samt att den är ovanligt mjuk. Bambufibern liknar silke på så sätt att den släpper ut fukt och värme mycket bra när det är varmt, men håller värmen när det är kallt. Bambun är även när det gäller mjukheten lik silke i kvalitén.

Ålder/vikt på barnet
Går att använda direkt från födseln upp till ca 1 år. Går även utmärkt att använda till prematurer.

Bärställningar
Liggande vid bärarens bröst, sittande med ansiktet in mot bäraren och sittande med ansiktet utåt.

Storlek
0,5 x 5 m
Ändarna på sjalen är snedskurna. Denna längd passar till alla.

Material
Ett tunt material av 100 % bambutrikå. Tyget är ribbat på utsidan och slätt på insidan mot barnet. Att tyget delvis är ribbat hjälper ytterligare till att leda bort värmen från dig och barnet.Bambu Soft tygprovDet mjuka tyget gör att den känns härlig till riktigt små barn. Bambu är ett allergivänligt material. Bambutextil är också naturligt antibakteriell och behöver därför ingen anti-mikrobiell behandling med tillsatta kemikalier.

Amning
Fungerar bra medan man bär barnet i sjalen.

Ergonomi
Sjalen är mycket smidig och sluter väl om och stöder både bärarens och barnets kropp. Knytningen görs symmetriskt så att tyngden bärs av båda axlarna, hela överkroppen och höfterna. Detta ger suveränt bra avlastning och man kan bära flera timmar i sträck utan att få besvär av det. Fållarna är dubbelvikta och rätt mjuka och skär därför inte in i barnets knäveck eller på bärarens kropp.

Knytbarhet
Tack vare att tyget är så smidigt är det rätt lätt att få till bra knytningar med den. Sjalen har ett mittenmärke, som gör det enklare att hålla reda på sjalen när man börjar knyta.

Värmefaktor
Bambun har sådana egenskaper att den andas och den ribbade strukturen hjälper till att leda bort värmen ytterligare vilket håller dig och ditt barn svala när det är varmt ute. Vid motsatt väder ser strukturen i bambufibrerna till att behålla värmen.

Instruktioner
Instruktionshäfte med utförliga knytbeskrivningar med bilder och text medföljer.

Tvättråd
Tvättas i 40 grader. Torktumlas med fördel. Den behåller formen och mjukheten bäst då, men det går även bra att hängtorka den. Den går att tvätta i 60 grader men det sliter mer på sjalen. Använd inte mjukmedel, det behövs inte eftersom sjalen i sig är väldigt mjuk. Mjukmedel kan även försämra bambuns egenskaper.

Miljö
Aldoria Bambu Soft består till 100% av bambutrikå. Bambu förbrukar väldigt lite resurser vid odling, vilket gör den till ett miljövänligt alternativ till bomull. Bambufibern till Aldoria Bambu Soft framställs också i en miljövänlig process. Avloppsvattnet renas och kemikalier återvinns i stor utsträckning. Beredning och färgning sker enligt GOTS standarder.

Produktfakta
Varumärke
EAN
7350077780026
Förpackningsstorlek
1 st
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 589 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?