Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Aptus Attapectin Tabletter 30 st

Aptus Attapectin 30 st

Finns i lager
129 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Beskrivning

För behandling av diarré hos hund och katt.

Aptus Attapectin hjälper till att bromsa akut diarré vid tillfälliga mag och tarmstörningar hos hund och katt. Attapectin innehåller attapulgit och pektin. Attapulgit är en lera som genom att binda bakteriegifter och tarmjäsningsprodukter isolerar de sjukdomsframkallande ämnena på vägen ut genom tarmen. Pektin är ett geléämne som lägger sig som ett skikt på matsmältningskanalens väggar och på så sätt skyddar en irriterad matsmältningskanal. Attapectin kan ges till både hund och katt.

Rekommenderas till:

  • Akut tillfällig diarré hos hund och katt.
  • Hund och katt som av vissa situationer som utställning, tävling eller jakt får en orolig mage med tillfälliga mag och tarmstörningar.
Varumärke
EAN
6432100011305
Dosering & Användning

Småhundar under 10 kg, 1 tablett, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar. 

Medelstora hundar 10-20 kg, 1-2 tabletter, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar. 

Stora hundar över 20 kg, 2-3 tabletter, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar. 

Katter, 1 tablett, 2-3 ggr/dag i 2-3 dagar. 

Attapectin skall ges tidigast tre timmar efter medicinering av läkemedel för att både Attapectin-tabletten och läkemedlet skall ha den bästa effekten för hunden och katten. En förpackning räcker till 3 dagars behandling för stor hund över 20 kg.

Tabletterna kan ges till fastande djur eller samtidigt med dietmaten. Attapectin kan ges direkt i munnen till hunden eller katten. Om djuret inte vill äta tabletten frivilligt kan den krossas och blandas med dietmaten eller blandas upp i vatten och ge med sked/plastspruta direkt i munnen.

Om djuret inte blir bättre eller att tillståndet försämras kontakta din veterinär. Attapectin tablett rekommenderas att ge i tre dagar. Vid långvarigt bruk kan attapulgit och pektin även binda till sig för kroppen nyttiga ämnen som vitaminer och järn.Vid tillfälliga mag och tarmstörningar är det viktigt att djuret får i sig tillräckligt med vätska (minst 0,5-1 dl/kg/dag) gärna med elektrolyter och energi t.ex. Aptus Nutrisal vätskeersättning.

Innehåll Attapulgit, hjälpämnen och pektin (E 440).