Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

ACO Spotless – En hudvårdsserie som motverkar finnar och pormaskar

Hitta de bästa produkterna för din hudvårdsrutin här

SANT ELLER FALSKT – ALLT OM FINNAR

Smink ger finnar, finnar smittar och svarta pormaskar är smuts – har du koll på vad som egentligen stämmer om finnar och pormaskar?

Fet hud = finnar

Delvis sant. Bara för att du har en fet hud behöver det inte betyda att du har finnar, däremot har du möjligtvis lättare att få finnar då du har en ökad talgproduktion.

Smink ger finnar

Delvis sant. Foundation har en tendens att täppa igen porer, men så länge du är noggrann med din dagliga rengöring är det inget problem. Viktigt är däremot att du rengör dina sminkborstar ofta – det är nämligen ett perfekt ställe för bakterier att ligga och gotta sig.

Finnar smittar

Falskt. Nej, nej, nej – finnar smittar inte!

Svarta pormaskar är smuts

Falskt. Svarta pormaskar är en öppen por där talgen (pormasken) oxiderat i kontakt med UV-ljus och syre.

Att klämma en finne ger en till

Falskt. En finne smittar inte resten av ansiktet, men däremot blir huden mer inflammerad och finnen kan komma igen, och igen och igen om du fortsätter att klämma.

Det är bra att sminka över finnar

Delvis sant. Tjocka lager av täckande smink kan täppa till porerna och förvärra problemet. Om du använder rätt produkter, till exempel ACO Spotless Cover Stick som täcker och samtidigt torkar ut finnen kan du istället bli kvitt finnen.

Mens ger finnar

Delvis sant. Det stämmer absolut inte för alla, men under mens händer det mycket med hormonerna i kroppen som gör att det kan ploppa upp en och en annan oönskad blemma.

Det går att ta bort porer

Falskt. Porer blir varken färre eller mindre, men rätt produkter kan göra att dem ser mindre framträdande ut.

Nästan ingen har finnar, bara jag

Falskt. Faktum är att en tredjedel av alla ungdomar i åldrarna 12-16 har problem med finnar och behöver någon form av behandling.

1. Rengör

ACO Spotless Daily Face Wash
Djuprengörande ansiktstvätt för fet och oren hud!

ACO Spotless Daily Face Wash är en djuprengörande ansiktstvätt för fet och oren hud. Ansiktstvätten innehåller salicylsyra som förbygger finnar och pormaskar. Produkten bidrar till att ta bort döda hudceller, rengör porerna på djupet och bidrar till en fräsch hud. Milt parfymerad.

ACO Spotless Daily Face Toner
Exfolierande toner med salicylsyra!

ACO Spotless Daily Face Toner är ett ansiktsvatten för fet och oren hud. Ansiktsvattnet rengör porerna på djupet och motverkar uppkomsten av finnar och pormaskar. Innehåller salicylsyra som verkar exfolierande och öppnar tilltäppta porer. Ansiktsvattnet avlägsnar överflödigt fett och ger en ren och fräsch hud. Applicera på problemområden med bomullstuss morgon och kväll. Oparfymerad.

2. Återfukta

ACO Spotless Daily Face Cream
Återfuktande gelkräm med mattande effekt!

ACO Spotless Daily Face Cream är en återfuktande gelkräm utvecklad för fet och oren hud. Gelkrämen lugnar och mjukgör huden efter den dagliga rengöringen samt hjälper till att motverka orenheter och tilltäppta porer. Innehåller mattande ingredienser som absorberar överflödigt fett och lämnar huden matt och fräsch. Gelen är fettfri och täpper inte till porerna. Används i hela ansiktet efter rengöring. Oparfymerad.

ACO Spotless Two-in-one Gel
Återfuktande gel som motverkar orenheter i hyn!

ACO Spotless Two-in-One Gel är en återfuktande gel som motverkar orenheter i hyn. Den fettfria gelen innehåller salicylsyra som öppnar porerna och förebygger finnar och pormaskar. Applicera i hela ansiktet, eller på problemområden morgon och kväll. Oparfymerad.

3. Punktmarkera

ACO Spotless Cover Stick
Täckstift som döljer och torkar ut finnar!

ACO Spotless Cover Stick är ett beigefärgat täckstift som döljer och torkar ut finnar. Verkar lugnande. Oparfymerad.

ACO Spotless Spot Treatment Overnight
Punktbehandling som torkar ut finnar!

ACO Spotless Spot Treatment torkar ut finnar och orenheter. Används under natten på orenheter/finnar. Oparfymerad.

2022-08-18 09:36:45

Clara Ahlin