Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Rabattkod: Emelie20

Rabattkoden ger 20% på hela hårvårdskategorin. Rabattkoden gäller t.o.m 22/9 och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Emelies favoriter för att rädda håret efter sommaren!

HairtalkbyEmelie, eller Emelie Johansson som hon också heter, är frisör och driver samtidigt det populära instagramkontot @HairtalkbyEmelie. Många undrar hur man ska rädda håret efter sommaren och om det är någon som vet så är det Emelie!

Sommar och sol leder ofta till slitet, torrt och livlöst hår. Nu tar vi nya tag och boostar håret för att återfå liv. Här beskriver Emelie nycklarna för att boosta håret och tipsar samtidigt om hennes must-haves till varje steg.

Detox

Precis som att huden behöver en djuprengöring då och då så behöver även håret det. Att detoxa hår och hårbotten gör att man får bort gamla beläggningar och produkter. Vi borde göra det minst en gång i månaden. När man gjort det kan vård gå in i hårstråt och hjälpa! 

För att göra en detox behöver du använda djuprengörande schampon som får bort alla orenheter i din hårbotten. Briogeos Scalp Revival är en favorit. Det är ett lugnande schampo med lätt peelingeffekt. Det innehåller Binchotan-kol, som avlägsnar smuts, rester av stylingprodukter och döda hudceller från hår och hårbotten. 

Stimulera hårbotten

Att stimulera hårbotten leder till bättre blodcirkulation och bättre hårväxt. Detta kan du göra med en massageborste i hårbotten när du står i duschen eller på kvällen framför tvn, testa! Du kommer märka skillnad. Två av mina tips är Briogeos Scalp Revival Stimulating Therapy Massager eller en Dressing Brush från Lernberger Stafsing.

Birogeos massageborste kan användas ensam i torr hårbotten eller i kombination med schampo, olja eller behandling.

Dressing Brush reder ut och slätar ut håret samtidigt som nylonstråna ger hårbotten en massage.

Vårda hårbotten 

En välmående hårbotten betyder att håret har lättare att växa. Jag ser alltid till att detoxa den, stimulera samt smörja in med hårbottenserum. Ett av mina favoritserum är Lernberger Stafsing Scalp Serum. Jag sprayar lite morgon och kväll vintertid då den sjunker in så snabbt och enkelt. Behöver jag verkligen mycket hjälp mot torr hårbotten kör jag denna från decubal!

  • Vegan
    Lernberger Stafsing Scalp Serum 100 ml
    239 kr

Vård

Boosta håret med en vårdande hårserie, inpackning och leave-in. Varva gärna mellan fukt och proteiner för att återuppbygga och återfukta.

Briogeos superfood mask är som en grön smoothie och passar för alla hårtyper som letar efter en extra dos fukt. I samma serie finns även en leave-in-spray som också ger fukt, fukt, fukt.

Don't Despari Repair, även denna från Briogeo är en dubbelverkande hemmabehandling som ger en optimal balans av protein och fukt i håret.

Personalen tipsar!

Serien K-pak från Joico är en favorit. Först har vi den otroliga K-PAK Reconstructor som återuppbygger och stärker skadat hår inifrån och ut.

Sedan har vi K-PAK Intense Hydrator som är en intensivt återfuktande behandling som tillför fukt till extra torrt, överprocessat hår och som lämnar håret mjukt och lent igen.