Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Filter
2 artiklar
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Nyheter
Sortera efter: Rekommenderat
Sortera efter: Namn, stigande
Sortera efter: Namn, fallande
Sortera efter: Pris, stigande
Sortera efter: Pris, fallande
Sortera
2 artiklar
Filter
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Nyheter
Sortera efter: Rekommenderat
Sortera efter: Namn, stigande
Sortera efter: Namn, fallande
Sortera efter: Pris, stigande
Sortera efter: Pris, fallande
Generella filter
Kategorier
Beredningsform
Egenskaper
Visar 2 av 2 artiklar

XL-S Medical – funkar det?

Det är sedan länge känt att vissa fibrer kan binda fett. Där fibrer i livsmedel som havregrynsgröt, linser, äter och frukt rekommenderas. Det aktiva ämnet i "XL-S Medical fettbindare" är ett fiberkomplex som kallas för Litramine, som också har denna egenskap. 

Det finns studier som visar på att ett intag av Litramine kan hjälpa till med viktnedgång - i kombination med en sund kost. I studien gick de personer som fick kosttillskottet i kombination med en god kosthållning ner i vikt tre gånger så mycket som kontrollgruppen (som bara åt en sund kost). Enligt tillverkarna Omega Pharma ska XL-S Medical i kliniska studier även ha gett dämpad aptit. 

Effekten kan dock variera och är individuellt. Därför rekommenderas XL-S Medical fettbindare bara som ett komplement till fysisk aktivitet och en bra kosthållning.

I en intervju med Expressen från 2016 säger Omega Pharmas vd, Kristofer Tonström att XL-S Medical inte är något mirakelpiller där man kan äta osunt och inte träna och ändå gå ner i vikt. I artikeln säger han istället: "Vi hjälper dig att gå ner mer i vikt som en hjälpande hand i din viktminskningsresa och det är det som våra kliniska studier visar på".

XL-S serien består av:

XL-S Medical Fettbindare: Innehåller det aktiva ämnet Litramine, som är ett fiberkomplex som kan binda fett från kosten - och minskar därmed upptaget av fett från maten. En studie visar att detta preparat tillsammans med en sund kost och fysisk aktivitet kan tredubbla din viktnedgång. Finns som både pulversticks och tabletter.

XL-S Medical Max Strength: Innehåller ett naturligt komplex, Clavitanol, som verkar genom att minska absorptionen och nedbrytningen av kalorierna i socker, kolhydrater och fett. Det gör din viktminskning betydligt mer effektiv än om du bara hade motionerat och ätit kalorisnålt. Finns i tablettform