Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Helhetshälsa PollenOptimal 60 kapslar
Vegan

Helhetshälsa PollenOptimal 60 kapslar

Finns i lager
219 kr
Hämta ut dina recept här!
Det här är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn
Beskrivning

Håll dig pigg under våren! Kosttillskottet PollenOptimal innehåller C-vitamin, Nigella sativa (svartkumminextrakt), ingefära,  isoquercetin, MSM, bromelain och havtorn. 

  • För immunsystemet: Innehåller C- och A-vitamin som bidrar till normal funktion hos immunsystemet.   
  • Minska trötthet: Innehåller C-vitamin som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
  • För slemhinnor och luftvägar: Innehåller ingefära som bidrar till luftvägarnas normala funktion samt A-vitamin som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor.
  • Innehåller även Nigella sativa (svartkumminextrakt), ingefära,  isoquercetin, MSM, bromelain och havtorn.
  • Vegancertifierad
  • Svensktillverkad
  • Utan onödiga tillsatser

Nigella sativa - Svartkummin

Nigella sativa är en orientalisk krydda som i mellanöstern har använts under årtusenden, framförallt i matlagningen men också som ett allmänt stärkande medel. 

Nigella sativa innehåller ämnen som är unika för denna ört, exempelvis tymoquinon, nigellicin, nigellimin-N-oxid och nigellon. I Nigella finns även en stor mängd flavonoider. 

I PollenOptimal används ett vattenextrakt av fröna.  

På svenska kallas Nigella ibland för svartkummin men den är INTE besläktad med vanligt kummin (brödkummin) eller spiskummin som är flockblommiga. Nigella hör till ranunkelväxterna.

Nigella sativa i små mängder kan användas dagligen som krydda men i höga doser kan den framkalla abort. (Detsamma gäller Ingefära.) Därför bör PollenOptimal INTE användas vid graviditet. 

Havtorn

Havtorn är ett bär med hög fetthalt. Det är en naturlig källa till A- och C-vitamin samt fettsyrorna omega-3, -6 och -7.

Ingefära

Ingefära är den knöliga rotstocken av en växt som ursprungligen växte vilt i tropikerna. Redan för 3000 år sedan odlades den också, sannolikt på grund av att stora mängder används inom såväl matlagning som örtmedicin. 

Isoquercetin

Isoquercetin kallas även Isoquercitrin och är en flavonoid besläktad med Quercetin. Medan Quercetin är mest känd och oftast används i kosttillskott är det Isoquercetin som finns naturligt i växter och som har bäst upptag. 

Isoquercetin finns exempelvis i mango och rabarber. Eftersom det har högre biotillgänglighet än Quercetin är det Isoquercetin som ingår i PollenOptimal. 

MSM

MSM är en förkortning av metylsulfonylmetan, en organisk svavelförening som förekommer naturligt i kroppen. MSM finns också i många råa och färska livsmedel.

Helhetshälsas MSM är destillerat OptiMSM® med högsta möjliga renhet.

Bromelain

Bromelain innehåller proteinspjälkande enzymer och finns naturligt i ananas, med högst koncentration i fruktens hårda mitt.

Produktfakta
Dosering & Användning

Tag 1-2 kapslar, 1-2 gånger per dag, i samband med måltid. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kapseln kan dras isär och innehållet strös i mat eller dryck. Börja med den lägsta dosen och trappa upp. I annat fall kan magen bli lite orolig. Minska dosen om obehag uppstår. Använd ej vid graviditet eller amning.

Innehåll

Innehåll per 1 kapsel (% av DRI*) / per 4 kapslar (% av DRI*):
A-vitamin (betakaroten**) 240 µg (30%) / 960 µg (120%)
C-vitamin 100 mg (125%) / 400 mg (500%)
Nigella sativa 200 mg / 800 mg
MSM 100 mg / 400 mg
Havtorn 50 mg / 200 mg
Ingefära 30 mg / 120 mg
Isoquercetin 25 mg / 100 mg
Bromelain 20 mg (1 miljon PU) / 80 mg (4 miljoner PU)

*Dagligt referensintag
**Vitaminkällan är betakaroten, som vid behov kan omvandlas till denna mängd A-vitamin

Ingredienser: Svartkumminextrakt (Nigella sativa), C-vitamin (askorbinsyra), MSM, havtorn (Hippophaërhamnoides), ingefära (Zingiber officinale), isoquercetin, bromelain, A-vitamin (betakaroten med majsstärkelse). Vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa.   

Vegetarian- och Veganvänlig: Registrerad hos Vegan Society.

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 175,20 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?