15% på alla köp* över 299:- med koden: FEST15

MSM

MSM är en naturlig svavelkälla som finns främst i gröna växter och frukt. MSM är en förkortning av Metylsulfonylmetan, men kallas även Dimetylsulfon eller DMSO2. Organiskt svavel har en viktig roll i vår kropp och utgör bland annat en beståndsdel i kollagen som bygger upp brosk, senor, bindväv, skelett, hud, hår och naglar. MSM underlättar även för den naturliga bildning av kollagen i kroppen. Kollagen är det protein som ger stadga åt all vår bindväv som är stödjevävnad runt ben, hud och senor.

MSM har fått stor uppmärksamhet inom forskningsvärlden och är ett populärt kosttillskott. Merparten av forskningen utgörs av studier på effekten av MSM i samband med ledhälsa, ofta i kombination med glukosamin.

Förutom att fungera som ett stöd för bindväven så påverkar även svavel upptaget av B-vitaminer samt framställningen av nya celler. En annan viktig del är att MSM används vid produktionen av dopamin som är en del av vårt belöningssystem.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
18 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 11
Vegan 10
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Kategori 0
Mina val
bra att ta som vegan
hår hud & naglar
kollagen
mineraler
msm
muskel- & ledhälsa
muskler & leder
vitaminer
vitaminer & mineraler
bra att ta som vegan 2
hår hud & naglar 18
kollagen 1
mineraler 1
msm 18
muskel- & ledhälsa 6
muskler & leder 4
vitaminer 2
vitaminer & mineraler 2
Visa alla
Show less
Varumärken 0
Mina val
better you
bättre hälsa
great earth
helhetshälsa
ion silver
pharma nord
rawpowder
solgar
superfruit
upgrit
wellaware
better you 1
bättre hälsa 3
great earth 1
helhetshälsa 3
ion silver 2
pharma nord 1
rawpowder 2
solgar 1
superfruit 1
upgrit 1
wellaware 2
Visa alla
Show less
Beredningsform 0
Mina val
kapsel
pulver
tablett
kapsel 6
pulver 9
tablett 3
Visa alla
Show less
Egenskaper 0
Mina val
vegan
vegan 10
Visa alla
Show less

MSM som kosttillskott

MSM är en förkortning av metylsulfonylmetan, en organisk svavelförening som förekommer naturligt i kroppen. MSM finns i mycket av den mat vi äter men för dig som vill öka intaget är MSM-pulver eller kapslar ett bra sätt.


MSM som pulver eller kapslar?

MSM finns både som pulver och som kapslar. Fördelen med kapslar är att de är smidiga att ta och att ha med sig. En fördel med pulver är däremot att det är lättare att variera och anpassa dosen samt att du kan använda det direkt på huden tillsammans med en salva. MSM-pulvret har en svag besk smak som lätt går att dölja tillsammans med en juice eller annan god dryck.


MSM och glukosamin 

Glukosamin är också det ett kroppsegen ämne som bildas från glukos. Glukosamin behövs för att kroppen ska kunna bilda större molekyler som finns i bland annat ledvätska och brosk. I längre studier har man sett att glukosamin kan ha positiv inverkan på broskets ämnesomsättning. MSM och glukosamin är vanliga att ta tillsammans för en normal ledhälsa. Eftersom glukosamin är läkemedelsklassat så behöver du konsultera en läkare för recept.


MSM och biverkningar

Trappa upp intaget av MSM-pulver i lagom takt för att undvika biverkningar som orolig mage och huvudvärk.