MSM

 

MSM är en naturlig svavelkälla som finns främst i gröna växter och frukt. MSM är en förkortning av Metylsulfonylmetan, men kallas även Dimetylsulfon eller DMSO2. Organiskt svavel har en viktig roll i vår kropp och utgör bland annat en beståndsdel i kollagen som bygger upp brosk, senor, bindväv, skelett, hud, hår och naglar. MSM underlättar även för den naturliga bildning av kollagen i kroppen. Kollagen är det protein som ger stadga åt all vår bindväv som är stödjevävnad runt ben, hud och senor.

MSM har fått stor uppmärksamhet inom forskningsvärlden och är ett populärt kosttillskott. Merparten av forskningen utgörs av studier på effekten av MSM i samband med ledhälsa, ofta i kombination med glukosamin.

Förutom att fungera som ett stöd för bindväven så påverkar även svavel upptaget av B-vitaminer samt framställningen av nya celler. En annan viktig del är att MSM används vid produktionen av dopamin som är en del av vårt belöningssystem.

 

Visa mer

MSM som kosttillskott

Mycket av den mat som vi äter innehåller MSM men för den som vill öka sitt intag kan ett kosttillskott med MSM pulver vara ett bra sätt.


MSM som pulver eller kapslar?

MSM finns både som pulver och som kapslar. Fördelen med kapslar är att de är smidiga att ta och att ha med sig. En fördel med pulver är däremot att det är lättare att variera och anpassa dosen samt att du kan använda det direkt på huden tillsammans med en salva. MSM-pulvret har en svag besk smak som lätt går att dölja tillsammans med en juice eller annan god dryck.


MSM och glukosamin 

Glukosamin är också det ett kroppsegen ämne som bildas från glukos. Glukosamin behövs för att kroppen ska kunna bilda större molekyler som finns i bland annat ledvätska och brosk. I längre studier har man sett att glukosamin kan ha positiv inverkan på broskets ämnesomsättning. MSM och glukosamin är vanliga att ta tillsammans för en normal ledhälsa. Eftersom glukosamin är läkemedelsklassat så behöver du konsultera en läkare för recept.


MSM och biverkningar


Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto
Hej!
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev - få rabattkod på 15%!
Fantastiska erbjudanden varje vecka!
Vänta...
Tack!
För att du vill ta del av vårt nyhetsbrev!