Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

15% på allt* vid köp över 399:- med koden: MDE15 | Gäller också redan rabatterade produkter!

Yoga

Här hittar du olika typer av träningsredskap och hjälpmedel för dig som utövar yoga hemma eller vill ha din egna yogamatta på passen. Välj bland olika yogamattor utifrån färg, tjocklek och greppbarhet – samt passa på att köpa en yogamatt-väska för att enkelt transportera yogamattan till och från passet. Här hittar du också meditationskudde för att sitta skönare i meditationsställning, samt yogablock, yoga strap och ögonkudde. Namaste!
Visa mer
Filtrera 0
Sortera
23 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 12
Kampanj 23
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
träningsredskap
träningsredskap 23
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
yogiraj
yogiraj 23
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
ekologisk 12
Visa alla
Visa färre

Yogamatta

Hur väljer man en yogamatta som passar just sina behov bäst? Det första du måste bestämma är hur tjock du vill att din yogamatta ska vara. Välj mellan 4-6 mm tjocklek, där den som är 6 mm tjock är lite mjukare och ger mer stöddämpning, men den är också tyngre att bära – och tvärtom för den som är 4 mm. Många gör därför så att de väljer en tunnare lättvikts-yogamatta för resor, och en tjockare 6 mm-yogamatta för hemmabruk. Eller varför inte välja en i mitten (5mm) för allt! 

Vi har också organiska yogamattor som är biologiskt nedbrytbara och tillverkat av ekologiskt naturgummi.

Yogablock

Med hjälp av ett yogablock kan du få stöd i positioner. Exempelvis i positioner där du inte når ner till marken kan det vara skönt att ha händerna på ett block för att ordentligt kunna sträcka ut positionen. Även i yinyoga och restorative yoga är yogablock mycket uppskattat för att hjälpa till att sträcka ut.

En position där yogablock är mycket uppskattat är en position som ger en skön avslappning för ländryggen samtidigt som det öppnar upp framsidan av kroppen. Placera dig liggandes på rygg på yogamattan. Sätt ner dina fotsulor i yogamattan så att knäna böjs, och lyft försiktigt på rumpan från mattan och placera där ditt yogablock under korsbenet/ryggslutet/övre rumpan, och fäll ner rumpan igen så att blocket hamnar precis under korsbenet. Slappna av i denna position. Om du vill kan du luta knäna mot varandra. Efter ett tag kan du sträcka ut benen och ligga raklång på mattan med yogablocket under korsbenet. Denna position öppnar upp framsidan ordentligt. 

Här hittar du yogablock i hållbar, ekologisk kork.

Yoga-strap eller yogaband

Med ett yogaband (även kallat strap och yogaband) kan du få hjälp ner i yogapositioner som är svåra för dig, där du inte riktigt når. Bandet används nämligen som en förlängning av dina armar, och på så sätt kan du få ut lika mycket av positionen från just ditt utgångsläge, där du befinner sig just nu.

En vanlig position där yogaband kan användas är exempelvis vid vanlig framåtfällning. Om du inte når dina fötter kan du istället lägga bandet runt under sidan av fötterna och hålla i bandets med dina händer. Luta dig sedan fram med överkroppen till att det tar stopp och dra i bandet med händerna. På så sätt för du en härlig och effektiv stretch av baksidan av benen.

Men det finns många fler positioner som det passar att ha ett yogabälte. Tänk egentligen alla positioner där dina armar inte räcker eller når hela vägen.

Meditationskudde

Har du svårt att sitta länge i meditationsställning? Hamnar du för högt med knäna? Då kan en meditationskudde hjälpa dig. Meditationskuddarna från YogiRay är Denna kudde är fyllda med ekologiskt bovete och ger en skön sittande ställning och stöd för dina korsade ben.

Ögonkudde

När det är dags för den allra sista positionen: Avslappning, även kallat Savasana, är det väldigt skönt att kunna lägga en liten ögonkudde över ögonen. Den hjälper dig att slappna av. Dessa ögonkuddar från YogiRay är dessutom fyllda med lugnande lavendel.