Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Gåstavar

Gåstavar är bra för både stabilitet och för att få mer motion under promenaden. De har ofta en vikt eller fjädring för att ge hela kroppen ett träningspass! Här kan du köpa gåstavar från Bungypump, SportsPro och fler!

stavar för motion och träning

Redan under 1940- och 1950-talet var stavgång en populär träningsform, då främst för finska skidåkare. De ville träna även när det var barmark och började därför vandra med stavarna. Det visade sig vara en riktigt effektiv träningsform som snabbt spred sig till både motionärer och idrottare. Stavgång som motionsform växte sedan ännu mer när de första gåstavarna lanserades i slutet av 1980-talet.

Idag är stavgång en populär motionsform för både glada motionärer och elitidrottare.

Det är vanligt att äldre använder gåstavar på promenad för att få bättre stabilitet och avlasta fötter och knän. Då är gåstavar utan fjädring det bästa alternativet. Se till att ha lämpliga fötter eller piggar på stavarna för att få bästa grepp. Piggar är bra på is och gummifötter är bäst för asfalt.

Träna med gåstavar

Gåstavar är en enkel och effektiv träningsform som aktiverar nästan hela kroppen. När du går med stavar på rätt sätt så aktiveras uppemot 90% av kroppens muskler! På så vis kan du öka förbränningen rejält jämfört med om du hade gått en vanlig promenad. Men det gäller att du använder stavarna rätt!

För att få ut det mesta av din träning med gåstavar ska du arbeta aktivt med överkroppen. Sätt ner staven i marken bestämt i en vinkel på ungefär 30–40 grader. Använd armarna för att skjuta överkroppen framåt. Skjut ifrån med staven mot marken så du känner att du får lite fart framåt. Kom ihåg att du ska arbeta diagonalt – höger arm arbetar ihop med vänster ben och vice versa.

Olika typer av gåstavar

Det finns många olika sorters gåstavar, inte bara vanliga stavar. Det finns till exempel gåstavar med fjädring och gåstavar med vikt. Dessa ger dig ett motstånd när du skjuter ifrån med staven, vilket gör att du får använda fler muskler. Dessa gåstavar finns med olika vikter där 4 kilo är vanligast, men de finns också med 6 kilos motstånd.

Om du har ont om plats kan hopfällbara stavar vara ett bra alternativ. Dessa har inget motstånd men går utmärkt att träna med ändå. Hopfällbara stavar är perfekt att använda som vandringsstav, trekkingstav eller promenadstav. Teleskopiska gåstavar går också bra att använda som gåstav. Då kan du dessutom finjustera längden och fälla ihop den för att spara plats.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
12 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
träningsredskap
träningsredskap 12
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
black diamond
bungypump
sportspro
black diamond 1
bungypump 9
sportspro 2
Visa alla
Visa färre