Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Torr hud på sommaren – 6 steg till att göra den len, mjuk och fin!

Äntligen är det sommar! Äntligen kan vi bada och sola så mycket vi bara orkar! Men glöm inte det kanske viktigaste – extra kärlek till din hud! Vi tog ett snack med Hannah Hedenström på Neutrogena om vad huden behöver på sommaren. Och om att det finns KLADDFRIA produkter 😍

Återfuktande sommarlotions från Neutrogena!

Vad finns det egentligen för utmaningar för huden på sommaren? 

 – Mycket bad och exponering av vatten torkar ut huden. Den kan även blir torrare till följd av att vi svettas mer och då duschar oftare. Vistas vi utomlands med varm och fuktig luft och med luftkonditionering där luften är kallare och något torrare kan hudens fuktbalanser rubbas!

Berätta om de kladdfria (!!) Neutrogena® Fast Absorbing Hand Cream och Neutrogena® Intense Repair CICA Body Lotion!

– Ja! Neutrogena® Fast Absorbing Hand Cream har en lätt och kladdfri formula. Den absorberas omedelbart efter appliceringar vilket gör den lätt att använda under hela dagen. Händerna återfår sin mjukhet och spänst.

Neutrogena® Intense Repair CICA Body Lotion hjälper till att reparera och skydda mycket torr och narig hud redan från första appliceringen. Om man använder den dagligen blir huden mer motståndskraftig mot torrhet!

Neutrogena® Norweigan Formula Fast Absorbing Hand Cream

Mjukgörande handkräm som absorberas snabbt och verkar återfuktande. Lätt och kladdfri formula som går direkt in i huden och ger en omedelbar känsla av komfort och återfuktning. 

Lättapplicerad, återfuktar huden utan att kladda, snabbabsorberande. Ger omedelbart en skön känsla till dina händer. Ger din hud optimal återfuktning med endast en applicering! Med glycerin. Parfymerad.

 

Neutrogena® Norwegian Formula Intense Repair CICA Body Lotion

Kliniskt bevisad att fungera som ett återfuktande ”bandage”* för intensiv återfuktning. Hjälper till att reparera och skydda mycket torr och narig hud redan från första appliceringen. Vid daglig användning blir huden mer motståndskraftig mot torrhet. Den kladdfria formulan absorberas lätt av huden så att du kan klä på dig direkt efter applicering. Parfymerad. *Kosmetisk fuktgivande effekt. Var särskilt noga med att massera in mycket torra områden på kroppen (ben, knän, armbågar…).

Berätta om vad är det som gör produkterna snabbabsorberande?

– Vi byter vår garderob mellan vintern och sommaren och det kan man även applicera på hudvård. På vintern vi vill gärna ha tjocka krämer då luften är torrare och vår hud till följd av detta blir torr. Men på sommaren när det är varmare och något fuktigare ute förlorar huden mindre fukt. Därför kan det kännas skönt att byta till en lättare lotion. Extra skönt är det också att ha något som går fort in och inte kladdar i sommarvärmen. Produkternas snabbabsorberande och kladdfria egenskaper är en noga avvägning mellan återfuktande och mjukgörande ingredienser.

Hur hjälper pantenol och allantoin huden? 

– Pantenol, även känd som Provitamin B5, är en känd återfuktande ingrediens då den har en förmåga att attrahera vatten och bibehålla den i huden. Den mjukgör huden och lämnar den mjuk och smidig. Det är en bra ingrediens för alla hudtyper och speciellt torr hud.

Allantoin har både lugnande och mjukgörande egenskaper och passar därför utmärkt för torr hud.

Ge mig dina bästa tips för att få en len och mjuk och återfuktad hud på sommaren!

1. Drick mycket vatten

– Att dricka vatten kommer att gynna den allmänna hälsan inklusive huden.

2. Använd solskydd!

 – Och kom ihåg läpparna!

3. Undvik solen mitt på dagen 

– Då den är som starkast!

4. Exfoliera huden för att få bort döda hudceller

– Om vår hud är torr på ytan betyder det att vi kan behöva bli av med döda celler som förhindrar djup återfuktning av huden.

5. Vi ”matar” vår torra hud från insidan

– Ett av de viktigaste tipsen för torr hudvård är att ge huden näring från insidan genom att se till att vår kost är tillräckligt rik på antioxidanter och omega 3, 6, 7 och 9, som framför allt finns i nötter och avokado. Fysisk aktivitet, i alla dess former, stimulerar blodcirkulationen och hjälper huden att bli mjukare.

6. Smörj alltid in huden med mjukgörande produkter