Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

TORR HUD – 5 steg till att göra den len, mjuk och fin!

Många av oss kämpar mot torr hud på vintern, men VAD exakt ska man göra för att inte förbli en torris? Vi frågade Sanne Norgen, Nordic eCommerce Category Manager, på Neutrogena om hennes bästa tips. 

Dessutom har vi just nu 15% på allt från Neutrogena! 
Erbjudandet gäller t.o.m 30 januari och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Så här gör du för att få en len, mjuk och smidig hud: 

1. Rengör och återfukta 💧

– Korrekt rengöring är grunden för en effektiv torr hudvårdsrutin för torr hud, oavsett årstid. På vintern, när huden på kroppen är torrare, kan vi man byta ut vår sin vanliga rengöringsprodukt mot en rengöringsolja, för extra återfuktning. Leta efter en kräm eller salva som innehåller olja som olivolja eller jojobaolja. En kräm eller salva är rikare i konsistensen och innehåller en högre fetthalt än en lotion. Sheasmör fungerar också bra. Andra ingredienser som hjälper till att lugna torr hud inkluderar mjölksyra, urea, hyaluronsyra, simetikon, glycerin, lanolin, mineralolja och petrolatum.

2. Ta bort död hud💀

– Om vår hud är torr på ytan betyder det att vi kan behöva bli av med döda celler som förhindrar djup återfuktning av huden.

3.''Mata” den torra huden från insidan 🥑 

– Ett av de viktigaste tipsen till personer med torr hud är att ge huden näring från insidan genom att se till att kosten är tillräckligt rik på antioxidanter och omega 3, 6, 7 och 9, som framför allt finns i nötter och avokado. Fysisk aktivitet, i alla dess former, stimulerar blodcirkulationen och hjälper huden att bli mjukare.

4. Drick vatten 💧

– Att dricka vatten kommer att gynna den allmänna hälsan inklusive huden. 

5. Undvik värme🥵

– Värme kan förvärra eventuell klåd/kli som man kan få av torr hud. Sänk tempraturen i sovrummet och använt en tunt täcke, och kom ihåg att inte duscha för varmt!

Finns det något man kan göra för att få produkterna man använder att verka bättre?

– Ett sätt är att använd tvålfria produkter i duschen och duscha lagom varmt. Värme och tvål löser fett som i sin tur torkar ut huden ännu mer. När du kliver ut duschen smörjer du in dig med återfuktning på hela kroppen, för återfuktning på djupet. 

 

Neutrogena® Norwegian Formula Intense Repair CICA Body Lotion 

Kliniskt bevisad att fungera som ett återfuktande ”bandage”* för intensiv återfuktning. Hjälper till att reparera och skydda mycket torr och narig hud redan från första appliceringen. Vid daglig användning blir huden mer motståndskraftig mot torrhet. Den kladdfria formulan absorberas lätt av huden så att du kan klä på dig direkt efter applicering. Parfymerad.*Kosmetisk fuktgivande effekt. För bästa resultat: Applicera 1–2 gånger om dagen efter bad eller dusch. Var särskilt noga med att massera in mycket torra områden på kroppen (ben, knän, armbågar…). 

Neutrogena® Norwegian Formula Hand Cream Unscented 

En liten mängd av denna glycerinrika handkräm lindrar omedelbart och skyddar extremt torra eller nariga händer.Gör händerna märkbart mjukare och lenare och går direkt in i huden för en omedelbar känsla av komfort och återfuktning. Vattenfast oparfymerad handkräm som räcker till 200 appliceringar. Applicera en liten mängd i händerna och massera. En liten klick är tillräckligt för att lindra väldigt torra och nariga händer. 

Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream verkar i 24 timmar? Hur?  

– Jajamen, det gör den! Produkten som helhet har gått igenom tester som visar att den återfuktar i 24 timmar, vilket är toppen för vintertorra händer. 

Varför är glycerin bra mot torr hud?  

– Glycerin innehåller några av de bästa fuktgivande egenskaperna som finns. Glycerin uppskattas av många på grund av sin förmåga att attrahera och behålla fukt. När du använder glycerin som en del av din hudvårdsrutin, kommer det att dra fukt från miljön runt den, antingen från djupare hudlager eller från luften, och lämna ditt yttersta hudlager fylligt och balanserat. Dessa fuktighetsbevarande egenskaper gör glycerin populärt i hudvårdsprodukter som syftar till att ge dig en extra boost av fukt. Glycerin är naturligt färglöst och luktfritt, du kanske inte direkt vet att det finns där - men du kommer säkert att känna dess effekter.  

Vad är effekterna? 

– Det betyder att om din hud är torr, kliande och flagnande, kan glycerin ge din hud välbehövlig fukt, oavsett om du kämpar mot torra vinterluft eller hoppas kunna dra fördel av det fuktiga sommarklimatet. Men fördelarna slutar inte där! Glycerin kan också förbättra det övergripande utseendet på din hud, lugna eventuell rodnad eller irritation och - som en extra bonus - minska tecken på åldrande. Tack vare sin svampliknande förmåga att attrahera fukt kan glycerin hjälpa till att förhindra att din hud flagnar och flagnar, vilket är en katalysator för åldringsprocessen. 

 

Om man har fnasig torr hud, finns det en chans att man kan få en mjuk och len hud?

– Absolut, som nämnt ovan är det viktigt att tänka på helheten. Använd tvålfria produkter i duschen, att inte duscha för varmt, ta hand om dig själv, det vill säga drick vatten och ät näringsrik mat. Ett annat tips om man lider av torra fläckar eller har områden med torrhet, till exempel armbågar, är att smörja in med en kräm, salva eller balm som har en högre fetthalt än en lotion. 

 

Finns det några fails man ofta gör vid torr hud?  

– Man kan aldrig återfukta för mycket, återfukta gärna både morgon och kväll, en torr hud behöver fukt! Och sen är det viktigt att tänka på ovan tips, duscha inte för varmt, drick vatten, rengör och återfukta med rätt produkter och så vidare!