Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Niacinamide och alla dess positiva effekter!

Niacinamide är en aktiv form av Vitamin B3 som har många positiva egenskaper för de flesta hudtyper. Niacinamide finns i flera olika hudvårdsprodukter, allt från rengöring till serum och ansiktsmasker. Att använda sig av aktiva ingredienser, så som niacinamide i sin hudvård kan ha en direkt påverkan på olika viktiga processer i huden. Här kan du läsa mer om niacinamide och alla dess positiva effekter!

Vilka positiva effekter har niacinamide på huden?

Niacinamide stöttar huden i att arbeta på flera saker samtidigt, bland annat har ingrediensen en lugnande och antiinflammatorisk effekt. Niacinamide hjälper dessutom till att förbättra hudens elasticitet, stärka hudbarriären och reducera rodnader. Nedan kan du läsa ännu mer om alla de positiva effekter som niacinamide kan ge.

Förbättrar hudens elasticitet

Niacinamide hjälper viktiga enzymer i huden att bilda lipider och kollagen som bidrar till att öka hudens elasticitet.

Reducerar synligheten av porer

När hudens elasticitet förstärks bidrar det i sin tur till att porerna drar ihop sig och blir mindre synliga.

Minskar orenheter

Niacinamide minskar produktionen av talg som kan orsaka igentäppta porer och pormaskar. Den minskade produktionen av talg motverkar även glansighet.

Antiinflammatorisk

Niacinamine är antiinflammatorisk och kan därför också minska känsligheten för andra ämnen som huden upplever irriterande.

Stärker hudbarriären

Niacinamide hjälper till att öka produktionen av ceramider som är en viktig byggsten i hudens barriär.

Fuktgivande

Den stärkande effekten på hudbarriären gör även att huden bibehåller fukten bättre, vilket i sin tur bidrar till en jämnare hudyta.

Motverkar ålderstecken och ger en jämnare hudton

Produkter som innehåller niacinamide kan hjälpa till att reducera rödhet och en ojämn hudton. Dessutom har niacinamide en positiv effekt mot hyperpigmenteringar och solskador på huden.

Hur använder jag niacinamide i min hudvård?

Var i din hudvårdsrutin du ska använda niacinamide beror helt enkelt på vilken typ av produkt du har. Ingrediensen finns i många olika hudvårdsprodukter, så som ansiktsrengöring, ansiktsmasker, serum och ansiktskrämer.

Du kan med fördel använda Niacinamid under både dag- och kvällstid, året runt. Eftersom ämnet inte har någon exfolierande effekt på huden ökar inte heller hudens solkänslighet – men glöm inte att använda solskyddsfaktor när du är ute i solen!

 • Vegan
  Emma S. Treatment Niacinamide Formula 60 ml
  349 kr
 • Vegan
  Jorgobé Niacinamide Peel Off Mask 65 ml
  259 kr
 • Vegan
  Jorgobé Niacinamide Serum 50 ml
  173 kr

Niacinamide i serum

Serum är den produkt som tränger ner djupast i huden och ger därmed mest verkan. Även om du använder andra ansiktsprodukter med niacinamide är serum alltid ett bra komplement i din hudvårdsrutin. Serumet hjälper efterföljande produkter att verka så bra som möjligt och är ofta den produkt som innehåller mest mängd av niacinamide.

Niacinamide för olika hudtyper

Niacinamide har i regel positiva effekter för de flesta hudtyper. Här kan du se vilka positiva effekter niacinamide kan ha för just din hudtyp.

Känslig hy

Niacinamid orsakar sällan irritation utan har i stället en antiinflammatorisk och lugnande effekt. Den antiinflammatoriska effekten kan också minska hudens känslighet mot andra ämnen. Har du rosacea kan du med fördel använda produkter med niacinamid för att lindra dina symtom.

Fet och oren hy

Niacinamide hjälper till att reducera hudens egen produktion av oljor samt talg som kan orsaka igentäppta porer och pormaskar. Dess antiinflammatoriska effekt kan även hjälpa mot finnar.

Hy med missfärgningar eller ålderstecken

Produkter som innehåller niacinamid kan reducera missfärgningar, linjer och rödhet. Niacinamid bidrar också till att stötta hudens egna antioxidanter, vilket stärker hudens barriär mot exempelvis miljöföroreningar.

2023-02-16 11:06:54

Lisa Karlsson