Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Få fina naglar med hemmamanikyr!

Med hemmamanikyr kan du enkelt skapa professionella resultat utan att lämna hemmet. Oavsett om du vill ge dina naglar en fräsch touch inför en speciell händelse eller bara vill unna dig själv lite egen tid, är en hemmamanikyr ett perfekt alternativ. Här ger vi tips på hur du enkelt och effektivt kan få fina naglar hemma!

Fördelar med hemmamanikyr

Styla dina naglar efter din personliga smak

Med en hemmamanikyr har du full kreativ frihet att designa dina naglar precis som du vill ha dem. Välj mellan olika färger och dekorativa element för att skapa en unik stil som passar din personliga smak. 

Spara tid och pengar

Genom att göra en hemmamanikyr sparar du inte bara tid, utan också pengar. Att besöka en nagelsalong kan vara kostsamt och kräver ofta bokningar i förväg. Genom att själv ta hand om dina naglar hemma kan du skapa lika vackra resultat till ett billigare pris. Dessutom kan du anpassa tidpunkten för din manikyr efter ditt eget schema utan att behöva lämna hemmet. 

Så gör du hemmamanikyr steg för steg

1. Förbered naglarna

Börja med att ta bort eventuellt gammalt nagellack och fila naglarna till önskad form. Häll upp en skål med varmt vatten och häll i några droppar olja. Låt händerna vila i ett handbad några minuter för att lösa upp smuts och mjuka upp nagelbanden. Tryck försiktigt tillbaka nagelbanden med en nagelbandskniv och släta ut nagelytan med en polerfil. Se till att nagelytan är helt fri från olja innan du fortsätter till nästa steg. 

2. Skapa en bas

Applicera ett tunt lager av ett baslack för att skydda dina naglar och skapa en jämn yta. Baslacket hjälper även till att förlänga hållbarheten på ditt nagellack. Låt baslacket torka helt innan du fortsätter till nästa steg. 

3. Applicera ditt favoritnagellack

Välj den färg eller nyans som du önskar och applicera ett jämnt lager på varje nagel. Låt det torka ordentligt mellan varje lager för att undvika ett kladdigt resultat. Måla i långa drag och börja på mitten av nageln för att sedan arbeta utåt sidorna. 

4. Ge extra glans

För att ge dina naglar extra glans och hållbarhet kan du applicera ett topplack över det färgade nagellacket. Topplacket ger en slät yta och hjälper till att förhindra att nagellacket flagnar. 

5. Avsluta med nagelolja

Applicera en droppe nagelolja på varje nagel och massera in den för att återfukta och ge näring åt naglarna och nagelbanden. Detta hjälper till att hålla dem friska och starka och kan med fördel användas varje dag. Avsluta med en återfuktande och skön handkräm. 

Tänk förebyggande för friska och fina naglar

För att upprätthålla vackra och friska naglar är det viktigt att tänka förebyggande. Här är några tips: 

Använd handskar

Använd handskar vid rengöring, diskning och trädgårdsarbete för att undvika att naglarna blir skadade eller missfärgade. 

Återfukta och nära regelbundet 

Återfukta naglar och nagelband genom att applicera fuktgivande handkräm och nagelolja för att förhindra torrhet, sprickor och sköra naglar. 

Undvik att bita på naglarna

Att bita på naglarna kan skada nagelbädden och göra naglarna svaga. Försök att undvika denna vana och överväg att använda nagelprodukter som bitterlack för att motverka lusten att bita på naglarna. 

Kosttillskott för naglar

För att främja nagelhälsa inifrån kan kosttillskott vara ett komplement till din nagelvård. Genom att kombinera en sund kost, ordentlig nagelvård och eventuella kosttillskott, kan du ge dina naglar bästa möjliga förutsättningar att vara starka, friska och vackra. Vanliga ämnen i kosttillskott för hud, hår och naglar är A-vitamin, biotin, kollagen, keratin, selen och zink. 

2023-06-07 09:00:59

Lisa Karlsson