Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Epilator- allt du behöver veta

Är du trött på att raka dig flera gånger i veckan? Då är en epilator ett bra verktyg för att avlägsna håret på din kropp. Epilatorer avlägsnar effektivt hår från roten, vilket ger långvariga och släta resultat. Här kan du läsa mer om hur en epilator fungerar och vad du kan tänka på om du är nybörjare.

Hur fungerar en epilator?

Epilatorer säkerställer en effektiv borttagning av hår från roten. Genom elektriska pincetter på epilatorhuvudet tar de bort oönskad hårväxt från områden som ben, underarmar, armar, bikinilinje, ansikte och andra delar av kroppen. Den direkta borttagningen av håret från hårsäcken ger ett långvarigt och slätt resultat. Till skillnad från användningen av en rakhyvel, där endast stråna skärs av, drar epilatorn ut hela hårroten. Detta resulterar i att det tar längre tid för håret att växa ut på nytt.

Jag är nybörjare, vad ska jag tänka på?

Ju mer du vänjer dig vid känslan av epilering, desto enklare blir det. Därför rekommenderas regelbunden epilering som ett första steg.

Ska jag epilera vått eller torrt?

Valet mellan att epilera vått eller torrt är helt upp till dig och ger likvärdiga effektiva resultat. Många föredrar att epilera i duschen eller badkaret, men det beror på personliga preferenser. Dessutom kan upplevelsen vara skonsammare om du använder epilatorn i badkaret eller duschen (om den är avsedd för våt och torr användning). Många kvinnor upplever att värmen från vattnet ger en förbättrad upplevelse.

Hur länge varar resultaten av epilering?

Eftersom epilering tar bort håret från roten får du en slät hud som varar i veckor.

Hur ofta ska jag epilera?

För dig som är nybörjare räcker det om du epilerar en gång i veckan. För de mer erfarna räcker det oftast med epilering var tredje vecka.

Ska jag exfoliera före eller efter epilering?

För att minimera risken för inåtväxande hårstrån bör du exfoliera huden innan epilering.

Kan jag använda epilatorn för att ta bort könshår?

Självklart, du kan använda din epilator även för bikinilinjen. Eftersom huden oftast är känsligare i detta område kan ett varmt bad före epilering vara fördelaktigt.

2023-11-27 09:20:47

Caroline Jönsson