Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Ditt kompletta reseapotek

Semester är inte alltid lika med lyx och flärd. Tänk dig stora skavsår, irriterande myggbett och en hud som är röd som en kräfta då man slarvade med solkrämen. Aj aj! Allt sådant går att undvika om man packar med sig de mest väsentliga produkterna för sin specifika resa.

Här på MEDS har vi allt man kan tänkas behöva för en felfri semester. För det är du värd!

Sol & Bad

En resa till solen är helt fantastisk och välbehövlig, speciellt när man inte kan räkna med allt för många solchanser hemma i Sverige under sommarmånaderna. Kul tycker vi, alltså resan till solen, och vill därför påpeka att det bra att förbereda med ett semester-kit som har allt man kan tänkas behöva för att göra sin vistelse i solens 30+ gradiga strålar så behaglig som möjligt.

 • Solskydd

Ska du vistas i solen är solskydd ett måste! De skadliga UV-strålarna kan ge pigmentförändringar, skadad hy och i värsta fall hudcancer. Tänk på att smörja in en handfull solkräm varannan timme i både soligt och molnigt väder.

Handla solskydd här >

 • Kylbalsam eller After-sun

Solens strålar är påfrestande för huden och att applicera en After-Sun efter sin vistelse i solen verkar lugnande, svalkande och återfuktande för att återställa balansen.

Handla after sun här >

 • Mjölksyrabakterier

Åker du utomlands till varma klimat och vill testa på den lokala specialiteten kan man ibland få dåliga reaktioner och drabbas av magsjuka eller turistdiarré. För att förebygga turistdiarré kan du äta kapslar med mjölksyrabakterier några dagar före avresa. Detta kan du sedan fortsätta med resten av resan. 

Handla LactiPlus travel här >

 • Vätskeersättning

Om olyckan är framme är det viktigt att få i sig mycket vätska, därför är vätskeersättning a och o. Glöm heller inte att ta med läkemedel mot akut diarré.

Handla vätskeersättning här >

Friluftsliv

Det sägs att inget lugnar själen eller triggar igång sitt adrenalin lika mycket som en resa till skog,- öppna landskap- och natur. Här kan du verkligen bara få vara ett med naturen och kanske utmana dina gränser för att få blodet att pumpa lite extra.

Under friluftsresan kommer du garanterat promenera ganska mycket, spendera någon natt i ett tält eller råka snubbla till när du är på väg ner för en brant klippa. Kroppen är fantastiskt tålig men ibland kan man behöva lite plåster på såren för att hålla infektioner eller andra smärtor borta, som exempelvis myggmedel, plåster eller värktabletter.

 • Myggmedel

Kliande myggbett, sveda och fästingar som på något vis hittar till de mest jobbiga platserna på kroppen får en att bli tokig. Slarva därför inte med mygg- och fästingmedlet om du vet att du ska vara ute i naturen.

Handla myggmedel här >

 • After-bite

Man kan inte alltid ha tur med myggbetten och den kliande känslan är värst! Med en after-bite produkt lindrar man klåda och sveda för att snabba på läkningsprocessen som annars tar längre tid om man kliar. Ett måste inför semestern till naturen.

Handla här >

 • Värktabletter

Huvudvärk, smärta i muskler- och leder eller feber kan drabba alla, när man minst anar det. Ha som vana att alltid ha med dig värktabletter när du lämnar hemmet, du vet aldrig när du, eller någon i din närhet, kommer behöva det.

Handla värktabletter här >

 • Första hjälpen-kit

Olyckor händer, speciellt om du ger dig ut i naturen och inte kommer vilja sitta still. Ta med dig ett litet first aid kit med det nödvändiga du behöver om olyckan är framme. Ett kit som innehåller plåster, blodstoppare, maxi cover och sårtvättare.

Handla första hjälpen-kit här >

Storstad

Big city life! Storstadspulsen kallar med skyskrapor och spännande turistmål överallt, och även fast det är semester så finns det ingen som helst tanke på att lata sig på hotellrummet. För här ska det upptäckas!

Ömma fötter och trötta kroppar får man räkna med, packa därför med dig väsentliga produkter som blir räddaren i nöden när kroppen börjar säga ifrån men du fortfarande inte är redo att kasta in handduken. Du kan alltid lita på att skavsårsplåstret och ett bekvämt skoinlägg gör susen, så du har orken att besöka ett museum till.

 • Skavsårsplåster

Skavsårsplåster är ett solklart måste att ha med i handväskan. Trånga skor och fötter som promenerat länge kan verkligen förstöra en annars perfekt semesterdag, var därför extra smart och sätt på skavsårsplåstret i förebyggande syfte redan innan du ger dig ut.

Handla skavsårsplåster här >

 • Skoinlägg i gelé

Mjuka och sköna skoinlägg i gelé som är stötdämpande och avlastar fötterna gör att du orkar promenera längre sträckor utan att fötterna känns ömma.

Handla skoinlägg här > 

 • Handdesinfektion

En praktisk travel-size alcogel så man snabbt och enkelt kan desinfektera händerna när man befunnit sig i folktäta områden.

Handla handsprit här >

 • Solskydd för ansiktet

Huden i ansiktet är känsligare än övriga delar av kroppen. Därför bör man alltid smörja in ansiktet med en solskyddskräm med hög solkyddsfaktor anpassad för den känsliga hyn i ansiktet. Använd gärna SPF 25 eller 30 i ansiktet. Solstick är alltid bra för läppar, öron och näsa.

Handla solskydd för ansiktet här >

MEDS måste-ha produkter till storstaden

I samarbete med Flygstolen.se.

2018-06-25 09:34:05