Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Så lyckas du med brun utan sol – steg för steg till ett fläckfritt resultat

Drömmer du om en solkysst hud året runt? Då är brun utan sol din bästa vän! Att få till en snygg och jämn solbränna med brun utan sol kräver dock lite förberedelse och teknik. Genom att följa vår steg-för steg-guide kan du uppnå de perfekta resultaten, utan fläckar och ojämnheter!

Så applicerar du brun utan sol på kroppen

Att kunna uppnå en solbränd hud året runt, utan att utsätta sig för skadliga UV-strålar har gjort brun utan sol till en populär produkt! Trots många fördelar kan en felaktig applicering resultera i ojämnheter, fläckar och linjer som inte ser naturligt ut. Här är några viktiga tips för att uppnå ett fläckfritt och naturligt resultat:  

1. Förbered med peeling

Att exfoliera huden innan du applicerar brun utan sol är ett viktigt steg i förberedelsen för att uppnå en jämn och naturlig solbränna. Exfoliering, eller peeling, avlägsnar döda hudceller från hudens yta och skapar en jämn yta som produkten kan appliceras på. Massera försiktigt huden med en skrubbhandske eller kroppsskrubb, helst ett dygn innan applicering av brun utan sol.  

2. Återfukta ordentligt

Torr hud och BUS är en dålig kombination som skapar fläckar och ränder. Applicera en fuktgivande lotion och var extra noga på torra områden som knä och armbågar för att förhindra att produkten absorberas ojämnt. Se till att krämen har absorberats in i huden innan du applicerar brun utan sol.   

3. Köp en riktigt bra BUS- produkt för kroppen 

Att välja rätt BUS- produkt är avgörande för att uppnå en naturlig och vacker solbränna som passar din hudton och önskade resultat. Vissa BUS- produkter kan vara utformade för olika hudtoner, så se till att välja en som kommer att smälta in och ge dig en naturlig look. BUS-produkter finns i olika former som lotion, mousse, spray och olja. Det finns produkter som ger omedelbara resultat, medan andra bygger upp en gradvis solbränna över flera appliceringar. Här kan du behöva testa dig fram, tills du hittar din favoritprodukt!  

4. Använd en appliceringshandske

En appliceringshandske är verkligen en väl värd investering som gör det riktigt enkelt att få ett jämnt och snyggt resultat. Dessutom slipper du missfärgade fingrar och handflator.  

5. Applicera ett jämnt lager

Pumpa ut en liten mängd produkt på handsken och applicera med långa, jämna rörelser. Börja från benen och arbeta dig uppåt. Ta gärna hjälp av någon som kan applicera produkten på din rygg. Följ instruktionerna för den specifika produkten du använder.  

Hur applicerar jag brun utan sol på händerna?

Våra händer är ständigt i fokus, så att få till en jämn brun utan sol på just händer är extra viktigt. Att applicera brun utan sol på händerna kräver lite extra omsorg för att slippa fläckar. Innan du applicerar brun utan sol på händerna, se till att de är ordentligt exfolierade och återfuktade. Använd en liten mängd produkt och arbeta dig långsamt uppåt mot fingrarna. Undvik att överapplicera vid nagelband och mellan fingrarna. Du kan använda en ren fingertopp för att försiktigt applicera produkten längs insidan av fingrar och nagelband. Detta hjälper till att undvika skarpa linjer och skapar en naturlig övergång mellan huden och naglar.  

Så applicerar du brun utan sol i ansiktet

Att få till ett naturligt, solkysst resultat i ansiktet kräver sina små knep. Här följer några knep som gör att du kan lyckas med din BUS i ansiktet.  

1. Förbered med peeling och återfuktning

För ett jämnt och hållbart resultat är det viktigt att din hud i ansiktet är väl förberedd innan du applicerar brun utan sol. Starta med att rengöra ansiktet på djupet, använd peeling för att avlägsna döda hudceller. Efter rengöring är det dags att ge din hud extra kärlek med en återfuktande kräm. Vid behov kan du också unna dig en fuktgivande ansiktsmask för en extra boost av fukt.  

2. Välj en riktig bra BUS- produkt för ansiktet

När du väljer en BUS-produkt för ansiktet är det viktigt att utgå från din hudton, hudtyp och vilket resultat du är ute efter. Har du fet hud får du bäst resultat av en oljefri brun utan sol, för dig med torr hud är en produkt med fukt eller olja att rekommendera. Välj mellan mousse, tanning drops, mist eller lotion!  

3. Applicera på rätt sätt

Massera försiktigt in brun utan sol i ansiktet, från mitten av ansiktet ut mot käkar och hårfäste. På så sätt tonas produkten ut vid käklinje och hårfäste vilket minskar risken för skarpa kanter. Du kan med fördel applicera produkten med en borste för ansiktet. För en extra solkysst look kan du applicera lite extra produkt på kinderna!  

Vanliga frågor om applicering av brun utan sol:

Hur länge håller brun utan sol?

Brun utan sol brukar vanligtvis hålla i ungefär en vecka, men detta kan variera beroende på vilken produkt du använder, vilket hudtyp du har, hur väl produkten har applicerats och hur mycket du har duschat.  

Hur länge ska brun utan sol verka innan dusch?

Det rekommenderas oftast att låta brun utan sol verka på huden i minst 6–8 timmar innan du duschar eller utövar fysisk aktivitet. Detta kan dock skilja sig åt beroende på vilken produkt du använder, därför är det klokt att läsa instruktionerna innan applicering! 

Hur ofta ska man applicera brun utan sol?

Hur ofta du bör applicera brun utan sol beror på din önskade intensitet av färg och produkten du använder. Generellt kan du behöva applicera brun utan sol varje vecka för att upprätthålla en konstant färg.  

Vad kan man applicera brun utan sol med?

Du kan applicera brun utan sol med hjälp av en appliceringshandske, en borste för ansiktet eller med händerna. En appliceringshandske kan hjälpa till att få en jämnare och mer professionell applicering samt skyddar dina händer och fingrar från att bli fläckiga.  

2021-02-05 13:36:41

Lisa Karlsson