Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Bästa fotvårdsprodukterna på apoteket – fotvård som ger effekt

Är du ute efter mjuka, lena och välmående fötter? Då har du hittat rätt! För oavsett om du har problem med förhårdnader, fotvårtor eller nagelsvamp har vi apoteksprodukterna som hjälper och behandlar.  

Riktigt bra produkter för mjuka och lena fötter

För att bli av med förhårdnader och få lena fötter ska du försiktigt fila fötterna regelbundet med en bra fotfil och avsluta med att smörja in fötterna med en återfuktande kräm (eller varför inte med en fotmask!). Det kan vara bra att mjukna upp förhårdnaderna innan du filar fötterna med ett skönt fotbad (eller kroppsbad!). Ha gärna lite fotbadsalt i fotbadet eller magnesiumbadsalt i badkaret för extra effekt. 

Från gula till fina tånaglar

Är naglarna gula och konsistensen något smulig? Då finns det en risk att du har nagelsvamp. Men gula naglar kan också bero på att dina tånaglar har blivit missfärgade av nagellack. Innan du behandlar för nagelsvamp kan det därför vara bra att testa dig med exempelvis Dynamic Code Självprovtagningskit för Nagelsvamp. Om du har nagelsvamp finns flera olika behandlingsmetoder så som medel, fotbad och nagellack mot nagelsvamp. Du hittar alla typer av behandling mot nagelsvamp här.

Om det är så att dina naglar missfärgas av ditt nagellack kan det vara bra att använda ett skyddande basnagellack på naglarna innan du målar med färg.

Säg hejdå till fotsvamp

Misstänker du att har drabbats av fotsvamp? Här kan du läsa mer om de vanligaste symtomen på fotsvamp. Men eftersom symtomen på fotsvamp liknar andra hudsjukdomar, så som eksem och psoriasis, kan det vara bra att testa dig för att veta vad symtomen beror på – och behandla rätt. Med Dynamic Code Självprovtagningskit för fotsvamp får du svar inom tre vardagar.  

Du kan behandla fotsvamp med något av de receptfria läkemedel du hittar i vårt sortiment här på MEDS Apotek. Vi har olika effektiva produkter mot fotsvamp så som; salva, kräm, gel och lösning. Kräm är bättre om du har torr och fjällig hud, medan gel och spray är uttorkande och kan vara bra om du har fuktiga hudförändringar. 

Ta bort fotvårtor effektivt

Fotvårtor försvinner oftast av sig själv, men med hjälp av olika produkter kan du påskynda processen. Vi har olika typer av behandlingar mot vårtor så som olika vårtmedel, vårtplåster, flytande lösningar och produkter som fryser bort vårtor.

När du använder vårtmedel är det viktigt att du innan behandling tar ett fotbad för att mjukna upp vårtan. Fila sedan försiktigt på vårtan (utan att det börjar blöda). Därefter sätter du på vårtmedlet enligt bipacksedeln. Återupprepa denna behandling tills vårtan är borta alternativt vad som rekommenderas i bipacksedeln. Att frysa bort vårtan går något snabbare, oftast räcker det med endast en eller två behandlingar.

Du hittar all behandling mot fotvårtor här. Nedan har vi listat de populäraste produkterna mot fotvårtor.

Förebygg och behandla skavsår

Motverka och lindra skavsår med hjälp av skavsårsplåster i olika storlekar. För att förebygga skoskav kan de också vara smart att använda dubbla strumpor om du exempelvis ska vandra långa sträckor. Dessutom kan skavsårsstift fungera bra i förebyggande syfte!

Trötta fötter? Använd skoinlägg och stöd

Går eller står du mycket under dagen? Då kan en sula i gel kännas riktigt skönt då den avlastar fötterna och absorberar stötar. Ett annat tips är att placera fötterna högt de gånger du sitter ner.

2021-04-22 09:51:40