Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Bäst i test: Solskydd och solkräm för kroppen 2022 – våra favoriter

Vår testpanel på MEDS Apotek har testat massvis av solskydd för kroppen! Nedan hittar du de produkter som fick allra högst betyg inom sin kategori: Spray, lotion, mousse och lyx. Så oavsett vad just du gillar för typ av solskydd kan du här hitta dina nya favorit!  ☀️ 

Bästa spray-solskyddet för kroppen: Eucerin Sun Spray Transparent SPF 50 

✓Torkar direkt  ✓Inget kladd! ✓Glow  ✓God doft  ✓Skydd mot UVA&UVB  ✓Vattenresistent  

Är du ute efter ett lätt kladdfritt solskydd, med högt SPF, som torkar DIREKT? Ja, då har du hittat hem! Denna spray från Eucerin torkar så otroligt snabbt att det går att klä på sig kläder direkt efter. Vi pratar alltså NOLL kladd. Dessutom har solskyddet en god och fräsch doft, är snäll mot känslig hy och ger ett fint glow på huden. En ny favorit hos många MEDS-medarbetare.

Röster om produkten från vår testpanel:

"​Denna produkt är fantastisk! Kladdfri och ger fin glans på huden"

"Nog den bästa doften på ett solskydd jag någonsin upplevt. Och väldigt lätt i konsistensen, jag tror man måste prova själv för att inse hur lätt och transparent det här solskyddet verkligen är. Jämfört med en traditionell solkräm så är det här next level. Den torkar väldigt snabbt och är inte kladdig alls. Och den är snäll mot min känsliga hy så det blir högst betyg."

"Passar den som vill att det ska gå fort att smörja in sig. Då den torkar in snabbt på huden och inte kladdar, går det att klä på sig kläder ovanpå direkt efter, vilket är bra om man har bråttom."

"Denna spray passar hela familjen då den är så enkel att använda. Man får mycket produkt för pengarna, den är smidig och lätt att applicera – och känns inte alls klibbig (men inte heller så återfuktande)."

"Produkten var lätt att applicera och man bra grepp om flaskan. Den går lätt att smörja in och doftar gott. Den var inte så oljig - och är prisvärd."

Storlek: 200 ml
Pris: 179 kr

KÖP HÄR!

Bästa mousse-solskyddet för kroppen: EVY Sunscreen Mousse SPF30

✓Lättapplicerad  ✓Återfuktande  ✓Doftfri  ✓Skydd mot UVA&UVB  ✓Vattenresistent  

Alla i testpanelen tyckte att detta solskydd från EVY i mousse-form var otroligt lätt att smörja in sig med. Den gick snabbt in i huden utan att kladda - och lämnade dessutom en skön återfuktande känsla efteråt. "Kändes nästan som att jag smörjt in mig med en hudkräm snarare än solskydd, vilket är ett stort plus!" skriver en av testarna i sin recension. Dessutom är detta solskydd vattenfast – och till ett bra pris. Ett säkert kort i sommar med andra ord.

Röster om produkten från vår testpanel:

"Den överraskade mig! Den här produkten var mycket mer återfuktande än jag trodde. Efter första applicering kändes det nästan som att jag hade smörjt in mig med en hudkräm snarare än solskydd. Det är ett stort plus! Då huden blev så mjuk och len av den här moussen, och dessutom över hela dagen, kommer jag absolut använda den igen i sommar!"

"Starkt plus för att den är väldigt lätt att applicera."

"Denna produkt var enkelt och lätt att applicera. Och absorberas rätt fort – utan att lämna vita märken. Älskar att den sitter på länge och är vattenfast."

"Den är lätt att applicera utan att lämna spår. Jag gillar att den inte har någon stark doft."

Storlek: 100 ml
Pris: 129 kr

KÖP HÄR!

Bästa lotion-solskyddet för kroppen: ACO Sun Lotion SPF30

✓Bäst pris per ml  ✓Återfuktande  ✓Neutral doft  ✓Skydd mot UVA&UVB  ✓Vattenresistent 

Är du efter ett solskydd i lotion-format? Eller har du torr hy? Då kan vi verkligen rekommendera ACO Sun Lotion som innehåller Triple Moist Complex som ger omedelbar, intensiv och långvarig återfuktning djupt in i huden. 

Detta solskydd är lätt att smörja in, absorberas efter några minuter, och lämnar en mjuk, len och återfuktande känsla. Extraplus för att den är extra vattenresistent, anpassad för känslig hy och väldigt billig för sin stora förpackning.

Dessutom är det skönt med skruvkork tycker många i testpanelen, så att man inte behöver oroa sig för att den läcker i väskan i sommar.

Röster om produkten från vår testpanel:

"Tycker om att konsistensen är väldigt lätt och smidig att smörja in trots att den är vattenresistent".

"Känns läcksäker vilket är viktigt om den ska med på alla sommaräventyr. Den går lätt att applicera och sjunker in efter en liten stund. Den innehåller även “triple moist complex” som ska vara väldigt mjukgörande - och det tycker jag den är! Min vänstra arm blev väsentligt mycket mjukare än min högra, efter att jag endast testat en arm."

"Jag skulle köpa denna produkt igen, den är mjukgörande och billig. Denna produkt passar bra för den som gillar klassisk solkräm som gör sitt jobb!"

"Absorberas snabbt i huden. Den har en väldigt mild/neutral doft som inte sticker ut. Smidig med skruvkork som ej behöver tas av så att man slipper tappa korkarna i sanden vilket tenderar att hända mig."

"Krämen doftar den typiska solkrämsdoften, fast en mild variant. Doften påminner om sommar och luktar gott."

"Denna produkt håller vad den lovar och jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa den."

Storlek: 300 ml
Pris: 219 kr

KÖP HÄR!

Bästa solskyddet i lyxklass för kroppen: Dermalogica Protection 50 Sport SPF50

✓Bra för hud som irriteras av solen (soleksem & utslag)  ✓Långvarigt återfuktande ✓Skydd mot UVA&UVB  ✓Vattenresistent

Detta lyxiga härliga fuktgivande solskydd från Dermalogica är väldigt lätt, enkelt att applicera, sjunker snabbt in och lämnar huden mjuk och återfuktad helt utan kladdig känsla efteråt. En dröm helt enkelt!

Dessutom innehåller detta solskydd även Vitamin C och E som ger huden extra antioxidativt skydd vid UV-ljusexponering. Samt lakritsrot som motverkar inflammation och ojämn pigmentering. Ett måste att testa för alla som lätt får soleksem, utslag eller annat sätt får irriterad hud av solen.

Produkten har riktat in sig på den som sportar och vill vara säker på att skyddet är kvar eller inte rinner i ögonen när du svettas. Men detta solskydd passar verkligen alla som vill ha ett riktigt bra och skönt solskydd i sommar!

Röster om produkten från vår testpanel:

"Brukar alltid få utslag av solen. Men inte med denna! Bästa solskyddet jag testat"

"Den absorberas perfekt! Den gick snabbt in i huden utan att lämna någon kladdig hinna, vilket jag tycker känns ovanligt när det gäller sån hög SPF. Återfuktad och skyddad, helt enkelt! En trevlig doft!"

"Stort plus att den är mjukgörande för mig som har en ganska torr hy. Den är väldigt enkel att smörja in och känns mjukgörande."

"Den är len och lätt att smörja in hela kroppen med!"

"Så skön att ha på sig! Den är värd pengarna om man vill ha ett bra skydd helt enkelt!"

"Jag kommer absolut köpa denna produkt igen"

Storlek: 156 ml
Pris: 430 kr 

KÖP HÄR!

FLER TEST PÅ MEDS:

2021-04-14 08:27:38