Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Thorne 5-MTHF 1 mg 60 kapslar

Thorne 5-MTHF 1 mg 60 kapslar

Finns i lager
279 kr
Hämta ut dina recept här!
Det här är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn
Beskrivning

Thorne 5-MTHF innehåller den mest biologiskt aktiva formen av B-vitaminet folsyra (folat). Kapslarna är helt vegetabliska och innehåller 1 mg folsyra (folat) per kapsel av garanterat högsta kvalitet och renhet.

Folat och folsyra är olika former av samma B-vitamin. Folat finns naturligt i mat medan Folsyra är ett konstgjort framställt folat som används vid berikning och i kosttillskott. Thornes 5-MTHF är en utmärkt källa till folsyra (folat). Folat behövs för att bilda nya celler och röda blodkroppar. Då cellbildningen ökar, till exempel då man växer eller är gravid, ökar behovet av folat. Därför rekommenderar Livsmedelsverket kvinnor som kan tänka sig bli gravida att ta folsyra i form av vitamintabletter.

Produkten lämpar sig även för kvinnor som är gravida då folat bland annat bidrar till vävnadstillväxt hos gravida. Folat har även en viktig roll i celldelningsprocessen och bidrar till att minska trötthet och utmattning samt bidrar till att bibehålla flera normala kroppsfunktioner. Folsyra måste omvandlas till sin aktiva form för att kunna användas av kroppen. Detta är en process i flera steg som sker i tarmen och i levern. I de fall där matsmältningssystemet inte fungerar optimalt kan det hända att omvandlingen inte sker tillräckligt ofta för att möta kroppens behov, vilket kan underlättas av Thornes 5MTHF. 5-MTHF samverkar med vitamin B12 (metylcobalamin) i omvandlingen av homocystein till metionin, som tillhandahåller metylgrupper för ett antal andra biokemiska processer i kroppen.

Tillskott av folat stödjer därför den kardiovaskulära hälsan, nervsystemets funktioner, normal cellulär förökning samt ett friskt tandkött.

Produktfakta
Varumärke
EAN
693749012436
Förpackningsstorlek
60 st
Dosering & Användning

1 kapsel 1 - 3 gånger per dag. Gravida, kontakta en kvalificerad hälsorådgivare före användning av denna produkt. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

Förvaras ordentligt stängd påen sval och torr plats, oåtkomligt för barn.

Innehåll

Innehåll per 1 kapsel (DRI%):
Folat (som L-5-metyltetrahydrofolat) 1 mg (500%)
L-leucin 2 mg

DRI = Dagligt referensintag

Ingredienser: Mikrokristallin cellulosa (stabiliseringsmedel), hydroxipropylmetylcellulosakapsel (av barrträd), kiseldioxid (fyllnadsmedel).

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 279 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?