Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Testa dig för covid-19 – köp hemtest på MEDS Apotek

Här kan du beställa såkallade "PCR-test" för covid-19. Med dessa test kan du ta reda på om du har en pågående covid-19-infektion.

1. Beställ testet

Beställ testet direkt här på MEDS Apotek. Vi erbjuder olika sorts hemtester. Alla våra hemtest för pågående covid-19 är CE-märkta, och därmed godkända att använda som snabbtest för professionell användning inom vården. Välj bland:

2. Ta provet så här

  • Du tar testet själv genom att föra in en pinne cirka 2 cm in i varje näsborre. Forcera inte.
  • Tryck testpinnen mot näsväggen och rotera. Provtagningen bör ta ca 20 sekunder. Upprepa i andra näsborren.
  • Fortsätt följ instruktionerna i just ditt test, då de skiljer sig lite åt.

3. Provsvar

  • Beroende på vilket test du köper så kan du läsa av svaret inom 15-30 minuter. Läs därför bipacksedeln noggrant vad som gäller för just ditt test och hur du ska gå tilväga.
  • Vid positivt testsvar: Om du har fått ett positivt testsvar så kan det innebära att du har covid-19. Det är viktigt att du isolerar dig samt att du informerar de personen du kan ha utsatt för smitta. Stanna hemma i minst sju dagar från det att du fick symtom.
  • Vid negativt testsvar: Om du har fått ett negativt testsvar så kan det innebära att du inte har covid-19. Om du har symtom kan det exempelvis vara förkylning eller annan influensa. Stanna hemma tills du är frisk och inte längre har symtom.

Testa dig för antikroppar

Om du istället vill testa dig för antikroppar ska du köpa ett annat test för detta. Det är viktigt att du tar antikroppstestet två veckor efter att du senast hade symtom på covid-19 eftersom det tar ett tag för antikropparna att utvecklas. Du kan också ta ett antikroppstest trots att du inte har haft några symtom på covid-19. Läs mer om antikroppstesten här!.

Här är två CE-märkta antikroppstest som du kan köpa direkt här på MEDS Apotek: