Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Soltips från ACO – Sommarens bästa produkter!

Soltips från ACO - för småttingarna 🧴🌞🧒

Börja i tid!​

När det är dags att ta fram vårjackan är det också tillfälle att ta fram solskyddet. Vårens strålar är också starka och barns hud är extra känslig. Därför är det bra att inte vänta för länge med att plocka fram solskyddsfaktorn. Och kom ihåg – en i hemmet och en på förskolan! ACO Sun Kids Active Spray SPF 30 eller ACO Kids Active Roll-On SPF 50+ är båda praktiska och snabbabsorberande solskydd. 

Smörj innan ni går ut!​

Att smörja ett litet barn är sällan en lätt uppgift. Genom att smörja kropp och ansikte innan ni går till park eller badplats gör att ni slipper börja vistelsen med bråk och motstånd. Och gör appliceringen till en lek! Rita ett motiv med ACO Sun Kids Active Lotion SPF 50+, låt barnet gissa och sudda sedan ut med handflatan. Eller varför inte testa ACOs nya solmousse för barn med en rolig formula som de garanterat kommer att älska!

Solskydd på förskola

Innan det är dags att för lämning på förskolan är det viktigt att smörja de delar av kroppen som utsätts för sol, som ansikte, öron, nacke, armar och ben, med rikligt med solskydd. Kom också ihåg att ställa en flaska solskydd på hyllan på förskolan så att pedagogerna enkelt kan applicera under dagen. ACO Sun Kids Active Lotion SPF 50+ är en snabbabsorberande och lättapplicerad solkräm för barn. Solskyddet är också vatten- och sandresistent och anpassat för barns känsliga hud. 

     

Smörjskola - för barn i solen 🌞

Smörj alltid innan ni går ut.

Att smörja ett litet barn är ofta en utmaning. Genom att smörja kropp och ansikte innan ni beger er ut till park eller badplats gör att ni slipper börja vistelsen med bråk och motstånd.

Snåla inte med produkt.

För att din solskyddsfaktor ska uppnå skyddet som står på produkten krävs att du applicerar tillräcklig mängd produkt. Ett barn som är runt fem år behöver ungefär 15 milliliter vid varje smörjningstillfälle för att täcka hela kroppen. Är du osäker på om du smörjde en kroppsdel ordentligt? Smörj en gång till för att vara på den säkra sidan!

Återapplicera ofta.

Smörj var tredje timme och alltid efter bad.

Använd vattenresistenta produkter. 

Alla ACOs solprodukter för barn är extra vattenresistenta för att bad och plask i pool och strand inte ska vara ett problem.

Smörj hela kroppen.

Massera in solskyddsprodukten i cirkelrörelser på hela kroppen för att vara säker på att du inte missar något parti. Glöm inte på och bakom öron, kring hårfästet, på näsan samt händer och fötter. Vi har både solskyddsfaktor i spray, mousse, stift och lotion-form. Känn efter vilken som passar dig och ditt barn bäst.​

När vårsolen tittar fram 😎

Ingenting slår den första vårsolen. Kroppen må fortfarande täckas av varma kläder, men ansikte, läppar och händer behöver extra skydd mot solen. Nya ACO Ultra Light Sun Face Fluid SPF50+ har en ultralätt formula som fungerar utmärkt under makeup och ger säkert skydd till ansiktet. ACO Sun Soft Lips SPF25 ger fin glans och bra skydd. Glöm inte heller att smörja barnen innan förskola och utelek. 

Mer från ACO 🥰
7
20%
Vegan
ACO Sun Kids Active Roll-on SPF50+ Parfymfri 50 ml
100 kr 125 kr