Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Solskydd från La Roche-Posay och Vichy

Du behöver antagligen mer solskydd än du tror"

Många hudvårdsprodukter innehåller redan solskyddsfaktor. Det låter som en bra idé: om huden får solskydd när du applicerar din vanliga ansiktskräm eller foundation borde solskyddet vara avklarat. Då kan du förenkla din dagliga hudvårdsrutin och ta bort ett steg. Eller? 

 Inte riktigt. Om du slår ihop två produkter i en och applicerar dem på en och samma gång är risken stor att du använder för lite solskydd och att skyddet mot UV-strålningen därför blir bristfälligt. Kom ihåg att solskyddet är det viktigaste steget i din dagliga hudvårdsrutin – steget du inte bör hoppa över. 

 Det finns ingen internationell standard som specificerar hur mycket solskydd som krävs för ett fullgott skydd, men det är förmodligen mer än du tror! Generella riktlinjer rekommenderar 2 mg/cm2. Vetenskapliga studier har visat att de flesta applicerar långt mindre än så, mellan 0.5 och 1.5 mg/cm2. Så hur mycket är lagom? För ansiktet (inklusive halsen och nacken) kan du använda tvåfingersregeln: en längd solskydd från handflatan till fingertoppen på vardera pekfingret och långfingret motsvarar ungefär rätt mängd. 

La Roche-Posay

Är du utomhus bör du applicera nytt solskydd varannan timme för att bibehålla skyddet från morgonens rutin. Men hur gör du det utan att börja om från början, gå igenom hudvårdsrutinen på nytt och lägga ny makeup?  

 Ett sätt är att använda en smart solskydds-sprej som La Roche-Posay Anthelios Anti-Shine Mist SPF 50+, vilken ger ett högt skydd för UV-strålar. Den lätta sprejen fungerar lika bra på känslig hud som för den med fet hy eller hud med orenheter. Du applicerar den fräscha misten direkt ovanpå din makeup, och handsfree-applikationen gör den enkel att använda under dagen utan kladd.  Lättanvänd applicering av solskydd på svåråtkomliga men särskilt utsatta områden likt nacke och öron. 

Solskydd från Vichy

Om du har fet eller aknebenägen hud är Vichy Capital Soleil UV-Clear SPF50+ ett bra val. Den är icke-komedogen som inte täpper till porer, och den ultralätta konsistensen förebygger och reducerar orenheter i huden samt lämnar en matt och glansfri finish. Med denna produkt behöver du inte oroa dig för varken vita märken eller en klibbig känsla. Skaka före användning för optimalt resultat.