Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Solskydd från Vichy

Två perfekta solskyddsprodukter för din morgonrutin

SPF (Sun Protection Factor) indikerar UVB-skyddet för ditt solskydd. 

UVB är de strålar som kan orsaka solbränna. Ju högre SPF, desto bättre skydd mot solbränna. Använder du två produkter med olika SPF-tal så är blir det högsta solskyddet det som är verksamt. 

Även om din ansiktskräm eller foundation innehåller solskydd är det bäst att använda en separat solskyddsprodukt. Ett fullgott skydd kräver mer solskyddsfaktor än du normalt använder när du applicerar ansiktskräm eller foundation med solskydd. För ansiktet motsvarar en längd solskydd från handflatan till fingertoppen på vardera pekfingret och långfingret ungefär rätt mängd. 

Solskyddet är det viktigaste steget i din dagliga hudvårdsrutin - Steget du inte bör hoppa över. För att få ett fullgott solskydd behöver du applicera solskyddet varje morgon, året runt. Det här är viktigt att inte glömma bort eftersom solens ultravioletta strålar åldrar huden i förtid. Att utsätta sig UV-strålar (UVA+UVB) kan leda till att huden blir upprörd, torr, rynkig och missfärgad. 

*Undersökning utförd på den dermokosmetiska marknaden av AplusA och andra partners mellan januari 2022 och maj 2022, med dermatologer i 32 länder som står för mer än 80 % av världens BNP

Vichy UV-Age Daily SPF50+

Vichy UV-Age Daily SPF50+ för ansiktet ger ett starkt skydd i det breda spektrum där såväl UVA- som UVB-strålar ingår. Peptider och niacinamid förebygger synligt åldrande och motverkar pigmenteringar och rynkor. Den lättflytande konsistensen ger en jämn och osynlig applicering. 

Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk SPF50+

Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk SPF50+ för kroppen skyddar effektivt mot både UVA- och UVB-strålar och ger 24 timmars återfuktande effekt. Innehåller en kombination av hyaluronsyra och glycerin som ger 24 timmars återfuktande effekt. Men den är också utvecklad med mycket respekt för den marina miljön och förpackad med 45 % mindre plast än en likvärdig plasttub. 

Vichy Ideal Soleil Solstift SPF 50+

Glöm inte dina extra känsliga och utsatta områden. Vichy Capital Soleil Solstift SPF50+ är perfekt för känsliga och utsatta områden som läppar, näsa, kinder och öron.