Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Så får du en solkysst look med Betakaroten!

Kan man få en vacker brun färg i huden med hjälp av ett piller? Vi ställde våra frågor om Betakaroten till Sebastian Pisano på Better You.

De flesta av oss vill ju ha en solkysst look, helst med gyllenbrunt glow på sommaren (och helst alltid annars 😎). MEN! Vi vill ju inte vistas för mycket i solen. Betakaroten har använts i många årtionden för att få en fin färg i huden. Vi har inte glömt 80-talsmammorna som tryckte i sig massa morötter av just den anledningen.

Just nu får du 20% på utvalda produkter från Better You! Kanoners - läs om vilken som passar dig bäst nedan. Kom ihåg att betakaroten är ett kosttillskott och bör ej ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. 

Vad är Betakaroten och vad händer i huden när man äter det? 

– Betakaroten är en karotenoid som finns rikligt i bland annat morötter. Den fungerar som en antioxidant och är ett förstadium till A-vitamin. Betakaroten lagras i hudens fettlager och hjälper kroppens hudceller att producera melanin som förstärker hudens bruna färg. Därför är det särskilt populärt under sommarmånaderna.

Man kan alltså maxa brännan med Betakaroten?

– Ja, betakaroten kommer att ge dig en bättre bränna och ett naturligt skydd men det är viktigt att respektera solens styrka när man inte har exponerats för den under en längre period, som vi i Skandinavien under vinterhalvåret. Därför behöver man planera sin tid i solen så man inte bränner sig och sedan successivt  spendera mer tid ute. Solen är fantastisk och essentiell men den ska också respekteras!

Ja verkligen. Finns några biverkningar?

– Inte om om man följer den rekommenderade dagsdosen. Det finns det som pekar mot att rökare inte ska äta betakaroten. Så om du röker kan du använda det som ett första steg för att sluta att röka innan du börjar med betakaroten.

Man använder det som en morot för att sluta röka helt enkelt! Äter du själv Betakaroten och vad har du för erfarenhet av det?

– Jag äter vår produkt Premium sol just nu och intog min dagliga dosering till frukosten. Premium sol är ett måste för mig innan och under sommarmånaderna. Färgen i min hud blir brunare och den tonen hålls kvar längre!

Åh! Låter ju underbart. Hur tar man det? 

– Det viktigaste är att man tar det under en längre period innan solexponeringen. 1-2 månader och sedan under tiden man är i solen. Det beror på att betakarotener behöver lagras in i huden innan det kan ge en effekt.

Vad ska man tänka på när man ska använda Betakaroten? 

– Det viktigaste är att man tar produkten tillräckligt länge samt regelbundet för att få en optimal effekt.

Vem ska då ta vilken sort? Vad är skillnaderna på 50 mg, 100 mg, Premium Sol och Beta Boost?

Better You Betakaroten 50 mg 50 kapslar och 100mg 50 kapslar

– Betakaroten 50mg och 100mg är rena betakarotenprodukter, dessa ger effekten av betakaroten medan Premium Sol och Beta boost är komplex för att ge en bredare effekt.

Better You Premium Sol 50 kapslar

– Premium Sol är premiumprodukten för den som vill ha lite extra. Dels för att bli brun, dels som skydd. Premium Sol innehåller utöver 50 mg betakaroten även E-vitamin som fungerar som ett reparationsvitamin, samt C vitamin som är nödvändig för bildning av kollagenet som är viktig för huden. Utöver det så innehåller produkten även Pomella® som är ett patenterat kliniskt och fullvärdigt granatäppleextrakt samt lykopen som är det röda färgämnet som finns i tomater.

Better You Beta Boost 60 kapslar

– Beta Boost är ett vitamin och mineralkomplex med 25 mg betakaroten. Beta Boost innehåller zink, koppar, biotin, A, C och E vitamin och Selen. Dessa vitaminer och mineraler behövs för bland annat hudens normala pigmentering, bibehållandet av normal hud samt normal kollagenbildning. Utöver det så innehåller produkten granatäppleextrakt och tomatextrakt.