Brun utan sol

Med en brun utan sol-produkt får du en solbränna, både riskfritt och effektivt utan att behöva vistas i solen. Brun utan sol-produkter innehåller det verksamma ämnet DHA som reagerar med proteinerna i det översta hudlagret, vilket ger upphov till en mörkare hudton.

Du kan välja mellan brun utan sol-spray, brun utan sol-mousse, brun utan sol-kräm eller brun utan sol-gel. Det finns flera fabrikat och nyanser som passar alla olika hudtyper.

Förbered huden väl innan du använder brun utan sol. Skrubba kroppen innan för att avlägsna döda hudceller och smörj in knän och armbågar extra noga för att undvika fläckar. Detta ger en jämnare och finare solbränna.

Visa mer
-20% Ida Warg Tanning Drops 45 ml
Vegan
143 kr (Ord.pris 179 kr)
-20% EVY Daily Tan Activator 150 ml
Vegan
151 kr (Ord.pris 189 kr)
-20% Nivea Gradual Tan 200 ml
47 kr (Ord.pris 59 kr)
-15% ACO Selftanning Lotion 150 ml
101 kr (Ord.pris 119 kr)
Cocoa Brown 1 Hour Tan Dark 150 ml
95 kr (Rek.pris 149 kr)
Cocoa Brown Tan Applicator Mitt
59 kr (Rek.pris 69 kr)
Just nu visas 40 av 140 produkter

Brun utan sol med handske

En applikationshandske är en mycket god investering för ett lyckat resultat. Handsken minskar risken för både vita fläckar och ränder. Tänk på att din hud bara kan ta emot en liten mängd i taget, så applicera hellre flera gånger med en mindre mängd. Ta hjälp av någon för att applicera på ryggen. Var försiktig med områden som armhålan, händerna och fötterna.


Brun utan sol i ansiktet

Det är viktigt att ansiktet är rent från smuts och döda hudceller innan du applicerar brun utan sol. För bästa resultat så rekommenderas en ansiktspeeling för att minimera risken för ojämnheter. Använd gärna en återfuktande kräm om du har torr hud men låt den absorberas ordentligt innan du applicerar en brun utan sol-produkt.


Undvik fläckar med brun utan sol

Återfukta torra hudpartier ordentligt innan brun utan sol appliceras. Armbågar, knän, armbågar, fötter, nagelband och händer är områden som brukar vara torrare än övriga partier. Torra partier suger åt sig mer av produkten och ger ett fläckigt resultat. Smörj därför in de utsatta områdena med hudlotion och vänta en stund med att applicera brun utan sol.

Peeling är väldigt effektivt, både för ansikte och kropp, för att få bort hudavlagringar och döda hudceller. Den mjuka och jämna huden som framkommer efter peeling gör att resultatet av brun utan sol blir mycket bättre.


Brun utan sol blir orange 

Sannolikt har du applicerat för mycket brun utan sol eller valt en nyans som är för mörk för din naturliga hudton. Tänk på att peela huden mellan två appliceringar. För att få ett bra resultat ska du använda en nyans som är två-tre gånger mörkare än din egen hudton.


Hur funkar brun utan sol?

Brun utan sol innehåller det naturliga sockerämnet dihydroxiaceton (DHA) som reagerar med aminosyror i hudens yttersta hornlager och ger upphov till en mörkare hudton.


Hur får jag bort brun utan sol?

Färgen i det yttersta hornlagret slits bort automatiskt men om du vill påskynda processen så finns det remover-produkter som bryter ner hornlagret med hjälp av natriumbikarbonat och urea. Lukten som uppstår av brun utan sol kommer från den kemiska process i huden som ger en mörkare hudton.