Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Eyeliner & kajal

Letar du efter ett sätt att framhäva och rama in dina ögon är en eyeliner eller en kajal lösningen för dig. Oavsett om du vill ha en dramatisk sotad ögonmakeup eller en naturlig look är dessa produkter perfekta för att ta din sminkning till nästa nivå. Här på MEDS hittar du ett stort utbud av eyeliner och kajal i flera olika färger från välkända varumärken som Isadora, Maybelline och LÓreal.

Rama in och framhäv dina ögon

En eyeliner är en sminkprodukt som du applicerar på dina ögonlock. Ibland kallas även kajal för eyeliner. Kajal är en liknande produkt som du kan använda runt ögonkonturerna men som du dessutom kan använda på vattenlinjen av ögat. Eyeliner och kajal används för att definiera ögonen och skapa snygga och kreativa ögonsminkningar. Använd dem var för sig, eller tillsammans med ögonskugga och mascara för att skapa en fulländad ögonmakeup.

Olika typer av eyeliner

Flytande

En flytande eyeliner kommer i en behållare och har oftast en tillhörande pensel med en väldigt tunn spets för att du ska kunna få ett skarpt och precist resultat. Den torkar snabbt efter applicering vilket kräver att du är stadig på handen. De är högpigmenterade och är utmärkt för dig som vill skapa en intensiv look. Flytande eyeliner kan även komma i form av en penna med en spetsig topp.

Gel

En gel-eyeliner har en tjockare och krämigare konsistens än en flytande och är en aning lättare att arbeta med än en flytande eyeliner. Det följer vanligtvis inte med en applikator när du köper en gel-eyeliner, därför behöver du köpa till en passande sminkpensel för att applicera denna typ av eyeliner.

Penna

En kajalpenna är egentligen en annan typ av produkt men kan också användas som eyeliner. Kajalpennan har en mjuk spets som är perfekt för att skapa en sotig makeup-look. Du har full kontroll över produkten och kan sudda ut den för ett mjukare resultat. En kajalpenna kan appliceras på ögonlocken och på ditt ögas vattenlinje.

Skillnaden mellan eyeliner och kajal

En eyeliner applicerar du på ögonlocken, medan en kajal kan appliceras på ögonlocket men även på fransraden och vattenlinjen av ögat. Du kan använda en kajalpenna på både den övre och nedre vattenlinjen. Med en kajalpenna kan du få ett mjukare intryck på din sminkning och den är lättare att ”sudda” ut. Vill du ha mer definierade linjer och åstadkomma en mer dramatisk look bör du använda en eyeliner, inte en kajal.

Eyeliner som håller hela dagen

Letar du efter en eyeliner eller kajal som sitter hela dagen kan du prova en som har en vattenfast formula. Detta gäller när du ska använda de på ögonlocken, inte på vattenlinjen. Är sminket vattenfast kan varken regn eller svett förstöra det. En vattenfast eyeliner är oftast oljebaserad och kommer alltså inte att försvinna eller kladda när den blir utsatt för vatten. Har du oljiga ögonlock kommer dock en vattenfast eyeliner inte fungera lika bra. Ett annat sätt att få din eyeliner att sitta kvar, framförallt om du har oljiga ögonlock, är att använda en primer. En primer ger dig en matt bas och håller din ögonmakeup på plats. Du applicerar primern innan du lägger din eyeliner och eventuell ögonskugga.

Tips när du ska lägga din eyeliner

1) Se till att dina ögonlock är ren och torr innan du applicerar din produkt.

2) En primer hjälper till att hålla din ögonmakeup på plats hela dagen.

3) Har du tänkt att böja dina ögonfransar ska du göra det innan du applicerar din eyeliner.

4) Använd en kajalpenna och måla fransraden mellan dina fransar innan du lägger din eyeliner för att få ett jämnare resultat.

Använd en tops för att ta bort eventuell eyeliner som hamnat fel.

Kajal på vattenlinjen

Ska du använda din kajalpenna på din vattenlinje bör du ha en som är oljebaserad. Det beror på att det hela tiden produceras vatten i ögat som kan göra att din kajal kan kladda och försvinna. Vatten löser inte upp olja och därför är en oljebaserad kajal bättre när du ska applicera den på din vattenlinje. Isadora Perfect Contour Kajal är ett exempel på en fuktsäker kajal som är framtagen för att användas på vattenlinjen. Den passar även dig med känsliga ögon.

Få bort vattenfast eyeliner

Smink som är vattenfast kan vara svårt att tvätta av. Det är då viktigt att du har en bra sminkborttagning. En oljebaserad sminkborttagning fungerar ofta bra på vattenfast smink, till exempel eyeliner. Applicera din sminkborttagning på en bomullspad, håll den sedan på dina stängda ögonlock och låt den verka en stund innan du med lätt tryck drar bomullspaden längs ögat.

Vilken eyeliner är bäst?

Varumärken som Isadora och The Balm erbjuder eyeliner och kajalpennor som blivit utsedda till bäst i test i ett flertal olika kategorier. Vilken som är bäst för dig beror på vilket resultat du önskar och hur van användare du är av eyeliner och kajal.

Några av våra mest sålda eyeliner och kajalpennor är:

1) theBalm Schwing Black Liquid Eyeliner

2) IsaDora Perfect Contour Kajal Dark Brown

3) IDUN Minerals Eyeliner Lava

4) IsaDora Colorful Eyeliner Black

Eyeliner för nybörjare

Vill du ha en lättapplicerad eyeliner är en flytande eyeliner i form av en penna utmärkt. Xlash Eyeliner Svart är av denna typ och är perfekt för dig som är nybörjare. Den är lätt att tvätta av om du gör misstag och formen på behållaren gör det enkelt för dig att applicera produkten.

Färgglad eyeliner och kajalpenna

De vanligaste färgerna på en eyeliner och kajalpenna är svart och brun. Med en svart färg kan du få till en sotig och intensiv look. Vill du ha en mer naturlig sminkning kan du använda dig av en brun eyeliner eller kajal. Vita kajalpennor är också en populär produkt. Applicerar du en vit kajal på vattenlinjen öppnar den upp ögonen och gör att de upplevs större och klarare. Det finns även mängder av andra färger, till exempel blå, rosa och beige. Du kan även hitta glittriga eyeliners och kajalpennor som är perfekta för att skapa en party-sminkning.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
50 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 6
Vegan 24
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
ögon
ögon 50
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
idun minerals
isadora
l'oréal paris
lumene
max factor
maybelline
pixi
sweed
thebalm
idun minerals 4
isadora 14
l'oréal paris 6
lumene 8
max factor 3
maybelline 4
pixi 7
sweed 3
thebalm 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
parfymfri
vegan
parfymfri 8
vegan 24
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
alla hudtyper 37
Visa alla
Visa färre
Just nu visas 40 av 50 produkter