Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Skin Cycling med Dermaceutic och hudvårdsinfluencern @Glowaddictions

Vi har tagit hjälp av hudvårdsinfluencern som går under namnet @Glowaddictions som ger dig en steg för steg-guide till den senaste trenden Skin Cycling med produkttips från Dermaceutic.

Vad är Skin Cycling?

Skin Cycling är en banbrytande metod för hudvård som gått viral på sociala medier den senaste tiden. Den går ut på att du medvetet anpassar din dagliga hudvårdsrutin över tid för att uppnå de allra bästa resultaten. I stället för att envist använda samma produkter dag in och dag ut, låter Skin Cycling dig utforska en variation av hudvårdsprodukter och behandlingar under en specifik tidsperiod. Dermaceutic har alla produkter du behöver för att komma i gång med din rutin.

Skin Cycling bygger på idén att din hud, precis som du, behöver förändring och variation för att må sitt allra bästa. Genom att följa ett noggrant planerat schema, där du varje kväll använder olika hudvårdsprodukter, säkerstället du att din hudvård får möjlighet att verka på bästa möjliga sätt. Skin Cycling handlar om att skapa en harmonisk balans i din hudvårdsrutin. Det innebär att din hud får arbeta med aktiva ingredienser en natt, för att sedan nästa kväll återhämta sig med lugnande och balanserade produkter.

Varför är Skin Cycling bra?

Du kanske redan vet att aktiva ingredienser och kraftfulla peelingar kan göra underverk på din hud. Men de kan också vara riktiga bråkstakar om de inte hanteras rätt. Att huden blossar upp och blir irriterad är inget man vill vara med om efter att ha gett sig själv en ansiktsbehandling och det är här Skin Cycling kommer in i bilden som din räddande ängel. Genom att sätta upp ett schema för vilken dag du ska använda vilka produkter i din hudvårdsrutin får du ut maximalt av varje produkt. Genom att växla mellan aktiva och lugnande produkter minskar du risken för hudirritation och överkänslighet. Skin Cycling ger din hud tid att återhämta sig mellan mer intensiva behandlingar, vilket främjar din hudhälsa på lång sikt. Ett annat stort plus är att metoden går att applicera på alla hudtyper!

Hur kommer jag i gång med Skin Cycling?

Att komma i gång med Skin Cycling är enkelt. Vi har tagit hjälp av underbara Glowaddictions som är expert på området. Följ hennes steg-för-steg-schema tillsammans med produkter från Dermaceutic och upplev fantastiska resultat på din hud! Skin Cycling ska utföras i din kvällsrutin eftersom huden har mycket större möjlighet att återhämta sig och reparera sig på natten än på dagen.

Glowaddictions steg för steg-schema

Kväll 1: Exfoliering

På den första kvällen är det dags att ge din hud en riktig uppfräschning. Applicera en exfolierande produkt som varsamt avlägsnar döda hudceller. Exfoliering hjälper även din övriga hudvård att prestera på topp, dessutom får den din hud att stråla genom att stimulera cellförnyelsen.

Din exfoliering kan vara en rengöring, det kan vara masken "Mask 15" eller någon av Dermaceutics exfolierande nattkrämer Turn Over eller Actibiome. Glowaddictions använder Dermaceutic Foamer 15 vilket är en exfolierande rengöring med 15% glykolsyra (finns också med 5% glykolsyra här). Därefter tar hon även mask 15 på områden där hon har problem med tilltäpptheter. Det är en djuprengörande lermask med både BHA och AHA-syra som djuprengör porerna och absorberar överflödig olja. 

 • Dermaceutic Mask 15 50 ml
  Vegan
  Dermaceutic Mask 15 50 ml
  619 kr
 • Dermaceutic Foamer 15 100 ml
  Vegan
  Dermaceutic Foamer 15 100 ml
  499 kr

Kväll 2: Retinoider

Kväll två är det dags att applicera retinoider. Välj produker som är anpassade efter din specifika hudtyp och dess behov. Det räcker med en ärtas storlek för att du ska få effekt för hela ansiktet. Dermaceutic har två olika styrkor Activ Retinol 0.5 och Activ Retinol 1.0 beroende på din hudtyp och hur van du är med retinolanvändning. Glowaddiction använder Activ Retinol 1.0  som innehåller retinol, C-vitamin och ceramider. Hon beskriver att den gör hennes hud slätare och bouncigare. 

Kväll 3 och 4: Återhämtning

Kväll tre och fyra är det dags för din hud att få återhämta sig. Här är det enbart stärkande och lugnande hudvårdsprodukter som är i fokus. Dessa produkter hjälper din hud att återhämta sig från exfoliering och aktiva ingredienser. Satsa på milda, återfuktande och balanserande produkter med ingredienser som är skonsamma och reparerande. Din hud kommer att tacka dig genom att kännas mjuk och smidig.

Till det här steget tipsar Glowaddictions om Dermaceutics Hyal Ceutic. Den är mycket fuktgivande, reparerande och skyddande. Den har även en plumpande effekt och innehåller 5,5% hyaloronsyra. Den innehåller lugnande aloe vera, fuktgivande jojobaolja och skyddande vitamin E. 

Och glöm inte solskyddet! Solskydd är extra viktigt när du exfolierar huden eller vänjer in en ny A-vitamin. Som dagkräm rekommender hon därför att använda Dermaceutics ikoniska K-ceutic med SPF50. K Ceutic är en reparerande kräm som återfuktar, lugnar och skyddar huden. Dessutom hjälper den att återställa hudytans mikrocirkulation vilket påskyndar hudens återhämtning efter exempelvis peeling. 

 • Dermaceutic Hyal Ceutic 40 ml
  Vegan
  Dermaceutic Hyal Ceutic 40 ml
  645 kr

Kväll 5: Börja om från början med exfoliering

På den femte kvällen är det dags att börja om från början med en ny omgång av exfoliering.

Fler populära produkter från Dermaceutic

 • Dermaceutic Hyal Ceutic 40 ml
  Vegan
  Dermaceutic Hyal Ceutic 40 ml
  645 kr
 • Dermaceutic Advanced Cleanser 150 ml
  Vegan
  Dermaceutic Advanced Cleanser 150 ml
  339 kr
 • Dermaceutic Mask 15 50 ml
  Vegan
  Dermaceutic Mask 15 50 ml
  619 kr
 • Dermaceutic Regen Ceutic 40 ml
  Vegan
  Dermaceutic Regen Ceutic 40 ml
  639 kr
 • Dermaceutic Tri Vita C30 30 ml
  Vegan
  Dermaceutic Tri Vita C30 30 ml
  899 kr
 • Dermaceutic Foamer 5 100 ml
  Vegan
  Dermaceutic Foamer 5 100 ml
  467 kr
 • Dermaceutic Foamer 15 100 ml
  Vegan
  Dermaceutic Foamer 15 100 ml
  499 kr