Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Kompresser

Bra kompresser är ett måste i husapoteket och kan användas både till små och stora sår. De kan användas för att skydda skrubbsår, stoppa en blödning från ett sår eller skydda en skada mot smuts. Här hittar du sterila kompresser, högabsorberande och självhäftande kompresser och kompresser som inte fastnar i såret.

Olika sorters kompresser

Kompresser kan användas till mycket, som att ta bort nagellack, torka av ett sår eller lägga som förband när du gjort illa dig. Det finns många olika kompresser som passar till olika saker. Om du vill ha en kompress för att ta bort smink eller nagellack räcker det med en vanlig kompress. De är också bra för att torka av sår, desinficera och lägga som ett skyddande förband.

Sterila kompresser

Om du gjort illa dig och blöder kan du ibland behöva en steril kompress om inte ett vanligt plåster räcker. Sterila kompresser används främst inom vården men har en självklar plats även hemma i ditt första förband.

Snabbförband och kompresser för brännskador

För sår och skador som vätskar sig mycket kan du behöva en högabsorberande kompress. Du kan med fördel använda dig av ett sterilt snabbförband för att snabbt få en kompress som sitter på plats. De ger ett bra skydd från smuts och bakterier och passar utmärkt på skrapsår och skärsår.

Fäst kompressen rätt

Det är viktigt att kompressen sitter fast som den ska. En del kompresser är självhäftande och kallas också för snabbförband. Dessa förband är färdiga med både kompress och tejp som håller förbandet på plats.

Andra kompresser behöver fästas på huden för att sitta kvar. För detta finns speciella häftor som är extra skonsam mot skör och känslig hud.

Du kan också använda en Dauerlinda, en elastisk linda som även används för stukningar. En Dauerlinda är luftig, låter huden andas och kan tvättas. Den är extra lämplig för stöd, avlastning, fixation och kompression.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
43 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
barnplåster
brännskador
förband & bandage
första hjälpen kit
idrottsskador
kompresser
plåster
skydd & stöd
stomi
sårrengöring
barnplåster 1
brännskador 4
förband & bandage 34
första hjälpen kit 2
idrottsskador 2
kompresser 43
plåster 4
skydd & stöd 1
stomi 1
sårrengöring 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
3m
akla
bsn medical
leukoplast
lohmann rauscher
mölnlycke health care
salvequick
selefa
smith & nephew
sorbact
svea medicare
3m 1
akla 4
bsn medical 2
leukoplast 2
lohmann rauscher 2
mölnlycke health care 6
salvequick 5
selefa 2
smith & nephew 1
sorbact 3
svea medicare 15
Visa alla
Visa färre
Just nu visas 40 av 43 produkter