Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Säker i vinter

Nu när vintern är här, är det av största vikt att vi alla tar ansvar för vår säkerhet och trygghet. I samförstånd skapar vi en miljö där var och en av oss kan känna sig skyddad och lugn under vintermånaderna. Låt oss gemensamt arbeta för en värmande och bekymmersfri vinter, där vi delar på ansvaret att göra vår omgivning tryggare och mer omtänksam för alla.

Synbarhet i mörkret

Att investera i reflexer och reflexvästar är ett klokt steg för att säkerställa din synlighet och därmed minska risken för olyckor i vinterns mörker. Genom att göra dig väl synlig för andra trafikanter skapar du en extra skyddsnivå för både dig själv och dem runt omkring. Reflexmaterial och reflexvästar är som ett sköldslag mot det vintermörka, och genom att använda dem gör du aktivt ditt bidrag till en tryggare och säkrare vardag för alla.

Ta dig fram säkert

Broddar och halkskydd blir oumbärliga kamrater när vintergatorna blir utmanande och hala. Genom att försäkra dig om stadigt fotfäste minskar du risken för att halka och skada dig själv. Dessa pålitliga följeslagare gör promenader och utomhusaktiviteter tryggare och behagligare, vilket ger dig självförtroendet att möta vinterns väderutmaningar med säkerhet och stabilitet.

Första hjälpen

Att alltid ha ett första hjälpen-kit nära till hands är en viktig tillgång i vardagen. Genom att vara förberedd vid eventuella olyckor kan du snabbt och effektivt agera och ge omedelbar hjälp vid mindre skador eller nödsituationer. Ett välutrustat första hjälpen-kit blir din trygghetsresurs och ger dig möjligheten att vara en hjälte i vardagliga situationer. Oavsett om det är ett plåster till en liten skråma eller ett snabbt agerande vid mer allvarliga händelser, är din beredskap nyckeln till en säkrare vardag för dig själv och dina nära och kära.

Brandsäkerhet i vintermörkret

Brandfiltar blir snabbt dina hjältar vid små bränder, särskilt värdefulla under den mörka vintersäsongen när vi tenderar att använda mer värmeljus för att skapa en mysig atmosfär. Oavsett om det är hemma eller utomhus agerar dessa kompakta säkerhetsåtgärder som din första försvarslinje mot mindre bränder. Kombinera dem med en pålitlig brandvarnare för att skapa en trygg och varm vintermiljö. Med extra säkerhet och medvetenhet om risken för bränder under mörka kvällar, kan du njuta av vinterns lugn och ro med en extra känsla av trygghet.