Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Så vet du vilket serum som passar DIG!

Liftactiv Specialist B3 Serum 

– Det här serumet har en koncentration på 13 procent exfolierande ingredienser, niacinamid, glykolsyra, hepes och urea. Det reducerar den mörka fläckens omfång, storlek och nyans med upp till 29 procent, vilket är synbart för blotta ögat. Som tillägg finns peptider som stimulerar huden naturliga produktion av kollagen, vilket reducerar rynkor som orsakas av just kollagenförlust.

Liftactiv Supreme Vitamin C Serum 

– Det här serumet har en hög koncentration, 15 procent, stabiliserad vitamin C i kombination med andra antioxidanter, pinjebarkextrakt och vitamin E, samt hyaluronsyra. Det ger en effektiv förbättring av hudens lyster, med 40 procent! Den förbättrar också hudtonen och reducerar fina linjer. Använd alltid en UV-dagcreme över då hudens ljuskänslighet ökar av vitamin C.

Liftactiv Supreme HA Epidermic filler

– Den här har 1,5 procent hyaluronsyra, och ger en hög och effektiv återfuktning men även fyllighet i den övre delen av epidermis, som är hudens yttersta lager. Det i sin tur resulterar i en mer slät och jämn hudyta med naturlig lyster. Över tid uppnås en gradvis reduktion av fina linjer och rynkor.

Vad kan ett SERUM egentligen göra för just DIN hud? Vi pratade med Roger Nimark, Training Manager på Vichy, om vilken effekt olika serum har, beroende på var i livet du befinner dig.

När det gäller hudvård har vi ju fått lära oss att vi uppnår allra bäst effekt om rutinen består av flera olika steg. Och det låter ju så härligt! Men det kan också kännas förvirrande. VARFÖR ska man till exempel ha ett serum? Och vilket ska man då ha? Vi reder ut det hela åt dig!

Varför ska man använda serum? 

– All hudvård handlar om effektivitet, tolerans och resultat utifrån de önskemål du har och där har ett serum en avgörande roll, eftersom det absorberas i det översta hudlagret något bättre än en traditionell creme gör, då den innehåller lipider, oljor eller andra ingredienser.

Hur vet man var i hudvårdsrutinen man ska “stoppa in” serumet?

– Tänk alltid enligt principen “tunnast konsistens som första steg” efter att du har gjort rent huden. Därefter ögoncreme, dagcreme, UV-dagcreme eller nattcreme. Avsluta sedan med make-up om du vill ha det. Tänk på ett serum som det förbättrande steget i din hudvårdsrutin!

Men hur vet man egentligen vilket serum som bäst passar ens egen hud?

– Tänk som alltid utifrån vad du själv ser och upplever hemma i badrumsspegeln. Fokusera på just det som du upplever påverkar din huds utseende allra mest, beroende på vilket steg i livet du är.

Låter rimligt!

– Ja, och var realistisk i vad du önskar uppnå och framförallt, var konsekvent! Hudvård handlar sällan om en quickfix utan om att finna just det eller de serum som passar din hud och din målsättning. I yngre år handlar det om fukt, smidighet och lyster. När vi befinner oss mitt i livet, ser vi att vår livsstil påverkar hudens utseende och då behöver vi hjälp med ökad fyllighet, reduktion av kråksparkar runt ögonen, rynkor, begynnande mörka fläckar och att ge huden en jämnhet som resulterar i en optisk reflex, vilket ger en naturlig och snygg lyster utan att se blank ut.

Och senare i livet?

– Under och efter klimakteriet handlar hudvård mycket om att kompensera för den spänst som gått förlorad, ge huden näring och komfort, minska synbarheten av mörka fläckar och att uppnå en vital och vacker lyster. Du kan använda flera olika serum i din hudvårdsrutin men ej vid ett och samma tillfälle, utan variera mellan morgon och kväll, dagar eller veckor. 

Vichys serie Liftactive innehåller tre serum – alla med olika syften.

Kan du berätta om dem? 

– Våra tre serum är alla unika genom att hålla en mycket hög koncentration av aktiva ingredienser, i en balans för hög effektivitet och tolerans vid dagligt användande på huden. Även den känsliga! De är samtliga oparfymerade vilket minimerar risken för reaktion då de appliceras direkt på den rengjorda huden, och i vissa fall även nära ögonområdet.

Använder du själv serum och vad ser du för effekt?

– Personligen har jag i alla tider älskat serum, dels för den ultralätta konsistensen men även för att det blir en synbar skillnad gentemot då du väljer att enbart använda en creme. Jag har alltid Liftactiv Supreme HA Serum med 1,5 procent hyaluronsyra i min kvällsrutin i såväl ansikte som ögonområde. Jag använder sedan en tid även Liftactiv Supreme Vitamin C Serum på dagen med 15 procent stabiliserad Vitamin C, vilken ger en märkbar skillnad på hudens jämnhet och därmed förmåga att reflektera ljus. Det är lagom mycket för att huden ska se perfekt hälsosam ut. 

– Jag har själv ej några mörka fläckar eller pigmentfläckar på huden men det känns tryggt att veta att vi nu har serumet Liftactiv Specialist Vitamin B3 med en 13 procent exfolierande ingredienser. Den minskar omfånget och nyansen av mörka fläckar med upp till 29 procent! Och innehåller även peptider som reducerar rynkor.

Hur applicerar man ett serum? 

– Ett serum appliceras direkt på väl rengjord hud och kombinera ej olika typer av serum samtidigt, eftersom det försvagar det specifika serumets effekt och resultat. Eftersom ett serum absorberas mycket snabbt på huden, kan en vårdande och skyddande dag-/UV-/nattcreme appliceras strax efteråt beroende på vilken mängd du använder.

Vichy har en ny och smart applikator. Du trycker ihop mynningen lätt vid toppen och kan då applicera de droppar du önskar, direkt på huden, följt av att du med lätta fingertoppar masserar in dem i huden och klappar lätt.