Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Så vet du om du har fotsvamp – alla symtom

Misstänker du fotsvamp? Symtomen på fotsvamp kan variera, men till en början känns den mest som klåda och irritation. Ofta mellan två tår. Det är viktigt att du behandlar i tid så fotsvampen inte sprider och fäster sig mer – och blir kronisk. Då är den mer svårbehandlad. Misstänker du fotsvamp men inte är riktigt säker kan du ta ett självtest.

Vanliga "första"-symtom på fotsvamp

Symtomen på fotsvamp kan variera. Ofta börjar det som klåda mellan två tår, vanligtvis mellan lilltån och tån bredvid. Andra vanliga symtom är att huden fjällar och att det blir små sprickor i huden

Symtom på kronisk fotsvamp

Om fotsvampen får vara ifred börjar den sprida sig. Efter flera år av långsam spridning så blir huden torr och får en finmjölig fjällning. Även tånaglarna brukar drabbas av svampen i detta skede. 

Testa dig för fotsvamp om du är osäker

Eftersom symtomen på fotsvamp liknar andra hudsjukdomar så som eksem och psoriasis, kan det vara bra att testa dig för att veta vad symtomen beror på – och behandla rätt. Med Dynamic Code Självprovtagningskit för fotsvamp får du svar inom tre vardagar. 

Vid fotsvamp – behandla så här:

Du kan själv behandla fotsvamp med något av de receptfria läkemedel du hittar i vårt sortiment här på MEDS Apotek. Vi har olika effektiva produkter mot fotsvamp så som; salva, kräm, gel och lösning. Kräm är bättre om du har torr och fjällig hud, medan gel och spray är uttorkande och kan vara bra om du har fuktiga hudförändringar. 

Bild på fotsvamp mellan två tår.